По всичко личи, че с опазването на бизнеса на разстреляния

...
По всичко личи, че с опазването на бизнеса на разстреляния
Коментари Харесай

Златко Баретата поема бизнеса на Трактора

По всичко проличава, че с опазването на бизнеса на разстреляния си другар Алексей Петров се е заел Златомир Иванов – Златко Баретата. Именно той е индивидът, оказващ помощ от всяко естество на приятелката на Трактора – Ива Павлова. След разстрела на екссъветника в ДАНС лъвският къс от благосъстоянието му не отиде в ръцете на законната му брачна половинка Мариана, а в тези на Ива Павлова, ръководеща освен застрахователната компания „ Лев Инс “, а и десетки други търговски сдружения на Трактора.

 

Няколко самостоятелни един от различен източници от ъндърграунда означават, че като неофициална дясна ръка на Ива Павлова работи Баретата. Той към този момент съумя да привика преносители на джиросани акции в разнообразни сдружения на Трактора, с цел да им напомни, че те са единствено „ сламени “ притежатели и като такива би трябвало да се въздържат от злоупотреби и присвояване на активи.

 

Приближени до Златомир Иванов престъпни престижи пък привикват мастити автокрадци от цяла България, с цел да ги предупредят, че всеобщите обири на първокласни коли, застраховани в „ Лев Инс “, би трябвало да бъдат прекъснати. След убийството на Алексей Петров родните автоджамбази всеобщо започнаха да крадат возила с „ каско “ на застрахователното му сдружение, а стотици корпоративни клиенти към този момент са трансферирали застраховките на служебни коли към други компании.

 

„ Златко Баретата даде поръчка, че отсега нататък той ще ръководи бизнеса на Алексей Петров. Много е допустимо Златомир да стане и формален съучастник на Ива Павлова. Тя при всички положения има потребност от настойник, тъй като другояче ще бъде схрускана за нула време от останалите бизнес лъвове, както се случи с империите на Георги Илиев и Илия Павлов “, позволява човек от родния ъндърграунд.

 

Алексей Петров и Златомир Иванов бяха сътрудници в отряда на баретите, а в зората на демокрацията двамата ръководеха взаимно охранителната компания „ Аполо и Болкан “

През лятото на 2008 година, когато Трактора беше назначен за консултант на Петко Сертов в ДАНС, Златко Баретата беше привикан на сказка в Държавна организация „ Национална сигурност “ в миг, в който беше разследван като един от босовете на дрогата в София. Месеци по-късно – на 5 февруари 2009 година оповестеният за търсене от полицията Златомир Иванов избра да се съобщи на Алексей Петров в ДАНС, защото „ в последно време арестантите на Министерство на вътрешните работи умирали “.

Битува версията, че Трактора е избавил живота на Златомир Иванов със задържането му, който бил поръчан за отстрел от конкурентен наркобос.

 

Впоследствие против Златко Баретата беше повдигнато обвиняване като необут на наркокартела „ Фирмата “ – незаконна организация, контролираща лъвския къс от уличната търговия с хероин и кокаин в София.

 

Първоначално против Златомир Иванов свидетелстваха няколко дилъри на дрога – Габриел Боцев – Жабата, Ивайло Серафимов, Георги Костадинов, Марио Божков, Тихомир Георгиев – Тишо Боксьора, Димитър Вучев – Демби и Велин Добрев – Моториста, нашумял като очевидец против братя Маргини по падналото дело за поръчани от тях убийства. В хода на процеса обаче всички знакови очевидци синхронизирано отдръпнаха показанията си, уличаващи Баретата като „ капо ди тути капи “ в наркобизнеса. Твърди се, че амнезията на очевидците е била уредена персонално от Алексей Петров.

 

„ Натопих Златко Баретата, тъй като ме заплашиха с ликвидиране. Демби беше поръчал на Вальо Шапката да ме ликвидира, в случай че не го поддържам в интервенцията му по дискредитирането на Златомир Иванов. Отричам се от думите, че Златко Баретата поръча на Рашо да бъде разстрелян Румен Стефанов – Алф от Перник ”, сподели в правосъдна зала Тишо Боксьора през 2009 година, единствено месец откакто беше дал показания за няколко изтезания на дилъри на дрога, поръчани от Златомир Иванов.

 

В последна сметка Златко. Баретата беше наказан на 6 година затвор като необут на „ Фирмата “, само че по този начин и не влезе в пандиза, защото преди този момент изкара 20 месеца в ареста, а след това беше пуснат под домакински арест, с цел да се окаже, че е излежал в задатък присъдата си.

 

Неофициално се твърди, че Алексей Петров е избавил против солидна комисиона и благосъстоянието на Златко Баретата, което трябваше да бъде отнето от Антикорупционната комисия (КП КОНПИ) след неоправдателната присъда, постановена на Иванов през лятото на 2015 година

 

Проверката на Антикорупционната комисия откри, че Златко Баретата е спечелил 3,2 милиона лв. от бизнес активност в интервала 1991 – 2015г., а за същия интервал мафиотът е похарчил 3,6 милиона лв..

 

Разминаването от 400 000 лв. се приема като облагата на Златко Баретата от незаконния му бизнес с дрога. Адвокатите на родения в Гурково незаконен необут обаче оспориха данните от проверката с изказванието, че имуществото му е добито преди 2004 година, след като съгласно неоправдателната присъда е почнала активността на наркогрупировката „ Фирмата “.

 

Просторното имение на Златко Баретата в „ Драгалевци “, както и десетки други негови парцели и интензивно настоящи компании обаче останаха незасегнати. Според грубата оценка действителното благосъстояние на Златомир Иванов надвишава 30 млн. лева Сега мнозина чакат Златко Баретата стремително да усили положението си, прибирайки вкусен дял от бизнеса на своя някогашен сътрудник от отряда на баретите Алексей Петров, заставайки паралелно до формалната му партньорка Ива Павлова.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Златко Баретата Алексей Петров „ Лев Инс “ Трактора Петко Сертов ДАНС „ Аполо и Болкан “ Габриел Боцев – Жабата Ивайло Серафимов Георги Костадинов Марио Божков Тихомир Георгиев – Тишо Боксьора Димитър Вучев – Демби Велин Добрев – Моториста
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР