По всичко личи, че хонорарите на родните звезди, влизащи в

...
По всичко личи, че хонорарите на родните звезди, влизащи в
Коментари Харесай

Тв продуценти стиснаха кесиите

По всичко проличава, че хонорарите на родните звезди, влизащи в тв предаванията само за чест и популярност, бяха ударени доста съществено от тежката икономическа рецесия. Преди коронавирус вълната, те деряха по десетки хиляди левове от огромните продуценти, до момента в който към днешна дата се съгласяват на едвам няколко стотачки за присъединяване. Това важи с особена мощ за хитовото шоу по Нова тв " Като две капки вода ", където единствено в границите на три години, парите са се стопили трикратно.

В момента звездите се пазарят за възнаграждения за идния сезон на " Капките " сред 500 и 700 лв.. Разбира се това основава съществени усложнения на продуцента Халваджиян в набирането на претенденти за предаването, само че все пак изрично отказвал да вдигне хонорарите, тъй като все се намирал някой, който се съгласявал и на дребното пари.

За съпоставяне – преди 3 години в изданието All Stars, той плащаше приблизително по 1 500 лева на реализатор за вечер на сцената на шоуто. Разбира се най-вече пари бяха планувани за Азис, а минимум за дребничкия Рафи Бохосян, който в последна сметка излезе от формата като победител. Според мълвата Краля на фолка тогава е прибирал по 2 500 за всяко осъществяване, до момента в който Рафи – петкратно по-малка сума.

През 2021 година, Софи Маринова е прибирала по 2 бона на присъединяване, Фики Стораро – 1 500 лева, а Къци Вапцаров, Михаела Маринова, Поли Генова и Милица Гладнишка – по 1000 лева, само че през днешния ден сходни суми са недостижими. На фона на изстрелващите се в космоса цени, арменецът изрично отказвал да заплаща повече от 700 лева на вечер и то само на участници, на които доста държи и за които занапред е несъмнено, че ще му вдигнат рейтинга, какъвто е казусът с фолк звездата Мария, чието име постоянно е съпроводено от медиен звук. Мълвата носи, че Мария се съгласила на хонорар от 700 лева на присъединяване в " Капките " с вярата, че ще съживи позамрялата си кариера. С нея обаче водят паралелни договаряния и от конкурентното шоу " Денсинг Старс " по bTV.

Предвид обаче, че и там сумата е същата, изборът явно опира само до благосклонности от страна на певицата. Предложение за хонорар от 500 лева на присъединяване получил и Деян Неделчев – Икебаната, което прави месечно заплащане в размер на 2 000 лева – сума, която в последно време взимат даже касиерките в хранителни магазини. Макар предаването да се излъчва единствено 4 вечери в месеца, подготовката на облиците отнемала останалото време.

Музикантът изискал най-малко хилядарка за присъединяване, само че към момента е в очакване на отговор. Той обаче бил безапелационен, че няма да се труди за по-малко. На собствен ред арменецът също бил неотстъпчив и твърдо отказвал да развърже кесията. Според клюката, диалози за присъединяване се водят и със силиконката Джулиана Гани, някогашната адреналинка Жана и водещия на " Господари на ефира " Румен Угрински като и на тях не било препоръчано по-голямо възнаграждение.

Очевидно продуцентът разчита по-скоро на положителната воля за присъединяване, в сравнение с финансовата мотивация. Почти е несъмнено, че Угрински ще се съгласи, колкото и неизгодна да е офертата, поради, че съвсем цялата му тв кариера е обвързвана с плановете на арменската фамилия. Тв изявите на Жана напоследък пък са извънредно редки, тъй че не й липсва предпочитание да се върне трайно на екрана. Припомняме, че през 2018 година Маргарита Хранова се била навила да влезе в сезон 6 против 30 000 лева, което прави по 2 500 лева на присъединяване. Отново съгласно мълвата пък Калин Врачански, който победи в 4-ти сезон, се е разписал против хонорар в размер на 50 бона.

Дванадесетият сезон на Капките потегля на 25 февруари като малкия екран резервира практиката, въведена през предходната година – предаването да се излъчва в неделя. И тази години водещи ще са Герасим Георгиев – Геро и Димитър Рачков.

За момента не са ясни членовете на журито, само че преди месец стана ясно, че Веселин Маринов е подписал контракт за сезон 12, откакто бе част от журито и в предходния сезон. Предвид, че Фънки и Хилда Казасян, са непрекъснато наличие при Халваджиян, въпросът е дали и Асен Блатечки остава или ще бъде сменен от друга звезда.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР