По време на заседание на Комисията по петициите евродепутатът от

...
По време на заседание на Комисията по петициите евродепутатът от
Коментари Харесай

Андрей Слабаков: Петицията за забрана на оловни ловни сачми трябва да бъде затворена

По време на съвещание на Комисията по петициите евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация в групата на Европейските консерватори и реформисти Андрей Слабаков изрече мнение по отношение на петиция за възбраната на оловните сачми.

Ако забраним напълно оловните сачми, ще би трябвало да ги сменяем със стоманени. Знаете ли какъв брой рискови са стоманените сачми за хората? За разлика от оловните те не стопират откакто ударят задачата си, а не престават да летят с висока скорост. Това заплашва и ловците на полето, и животните. Това би било все едно да екипираме полицията с бронебойни патрони. А да не би стоманата да не е токсична за природата, попита евродепутатът.

А ето и цялото изявление на Слабаков:

Благодаря госпожо ръководител,

Признавам, че намирам тази петиция за извънредно странна. Странна е и позицията на Комисията. Очевидно е, че по този въпрос се изричат хора, които въобще не схващат от лов. Лесно е да се парадира с някакви данни – като тези за 14 000 тона олово годишно, без да се вземат поради всички други фактори, които обуславят потребността от оловни сачми.

Ще го обясня образно. Ако забраним напълно оловните сачми, ще би трябвало да ги сменяем със стоманени. Знаете ли какъв брой рискови са стоманените сачми за хората? За разлика от оловните те не стопират откакто ударят задачата си, а не престават да летят с висока скорост. Това заплашва и ловците на полето, и животните. Това би било все едно да екипираме полицията с бронебойни патрони. А да не би стоманата да не е токсична за природата?

Комисията към този момент забрани оловните сачми във влажните зони, което съществено заплаши ловния бранш. Притеснен съм от метода, по който се разисква цялостна възбрана без да се вземат поради обстоятелствата. Тази петиция би трябвало да бъде затворена, а приказките за възбрана – прекъснати.

Благодаря.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР