По време на втория ден от срещата на лидерите от

...
По време на втория ден от срещата на лидерите от
Коментари Харесай

Войната в Украйна трябва да свърши преди зимата, каза Зеленски пред лидерите от Г-7

По време на втория ден от срещата на водачите от Г-7 в Баварските Алпи, украинският президент Володимир Зеленски направи видеообръщение, в което съобщи, че се надява, че Русия ще изтегли войските си преди края на годината, с цел да не се води война през студентите зимни месеци, съобщи ДПА.

Лидерите на Англия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Съединени американски щати не престават тридневната си среща на високо ниво в курорта Елмау, където разискват усилването на взаимния си напън върху Русия по този начин, че тя да спре нашествието си и да смекчи отрицателните въздействия на войната. Вчера те оповестиха възбрана за вноса на съветско злато, както и началото на взаимна инфраструктурна самодейност, която да противодейства на китайското въздействие в страните със междинни приходи.

Високопоставен представител на Белия дом през днешния ден съобщи, че форумът е постигнал прогрес и по тематиката за възможното слагане на таван на цените на съветски нефт. „ Целта е Путин да бъде лишен от главния му източник на пари и цената на съветския нефт да бъде намалена наложително, с цел да може по този метод да се понижи въздействието на войната върху бензиностанциите “, изясни той.

Освен това Вашингтон заяви, че постанова наказания против съветски държавни компании от отбранителния бранш, с цел да се „ ограничи опцията на Русия да подменя военното съоръжение, което е изгубила по време на бруталната война против Украйна “.

Съединени американски щати също по този начин ще вкарат по-висока митническа ставка върху повече от 570 типа съветски артикули, чиято стойност възлиза на към 2,3 милиарда $, добави служителят на Белия дом и уточни, че страните от Г-7 ще изискат да получат право да пренасочат всички доходи, добити от мита, към украинската войска.

Германският канцлер Олаф Шолц, който е ръководител на срещата, през днешния ден одобри и водачите демократични страни, които не са част от Г-7 - Аржентина, Индия, Индонезия, Сенегал и Южна Африка. Те разискаха климатичната рецесия, публичното опазване на здравето и енергийната сигурност.

Очаква се генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш да се включи във форума посредством видеоконферентна връзка и да разяснява продоволствената рецесия, подбудена от съветската война в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР