По време на Великденските празници стартира , чиято цел е

...
По време на Великденските празници стартира , чиято цел е
Коментари Харесай

Яйца с кауза или как Hellmann’s избра да насочи общественото внимание към разхищението на храна

По време на Великденските празници започва, чиято цел е да обърне повече внимание на един наболял, само че постоянно неглижиран проблем - разхищението на храна. Инициативата продължава до 25-ти май в определени обекти от веригата супермаркети Фантастико.

Набраните средства от акцията ще бъдат дарени в помощ на Българска Хранителна Банка, а повече за нея ще ни опише Мариела Иванова - маркетинг управител в Unilever България.



- Разкажете ни повече за, която организирате взаимно с яйца “Ангелов ” и “Фантастико ”:

- е благотворителна самодейност в помощ на Българска Хранителна Банка и тематично, по случай Великден, е с фокус върху яйцата, които са съществена част от потребителската кошница в този интервал. Създадохме лимитирана серия кутии „ Добрите яйца “, с цел да насочим публичното внимание към неглижиран проблем - разхищението на храна.

Специалното тук е, че това не са просто яйца, а яйца с идея. Лимитираната кутия е цялостна със 7 яйца, вместо с 10 яйца. С всяка закупена кутия, потребителите подаряват цената на тези 3 изчезнали, само че заплатени яйца на БХБ - това са 30% по-малко храна за изхвърляне и 30% повече средства за нуждаещи се. Но с изключение на потребителите, всички сътрудници в акцията (Hellmann’s,  Ангелов и Фантастико) ще създадат същите по мярка насрещни дарения. започва на 15 април и ще продължи до 25 май в селектирани обекти на верига супермаркети Фантастико.



- Колко сериозен в действителност е казусът с изхвърлянето на храна?

- За страдание всяка година в международен мащаб към 30%  от създадената храна бива изхвърляна. Когато годна храна се изхвърли, това освен е неприятно за бюджета ни, само че и за планетата, тъй като ресурсите и силата, употребявани за развъждане, произвеждане и разпространяване на храната, се губят. Хранителните боклуци имат доста влияние върху околната среда и климат. Всъщност сега, в случай че питателните боклуци бяха страна, те биха били третия максимален източник на парникови газове.

Да бъдем по-находчиви с храната е дребна стъпка, която всички можем да предприемем, с цел да подобрим здравето на планетата, само че не постоянно е толкоз елементарно. Никой не купува храна с желанието да я изхвърли, само че живеем в забързан свят. Плановете се трансформират. Храната, която е трябвало да се сготвим в събота, към момента стои в хладилника в четвъртък и доста хора нямат визия по какъв начин да трансфорат видимо несъчетаеми съставки във вкусна храна.

- Как решихте да подкрепите точно тази идея?

- Дългогодишна задача на Hellmann’s е да понижи разхищението на храна, като въодушевява обич към остатъците и учи хората да бъдат по-находчиви с храната си.

А в акцията има доза символика. Hellmann’s майонеза се прави от яйца от свободно отглеждани кокошки, каквито са и тези на Ангелов, а таймингът е явен – Великден е празникът, след който постоянно остават яйца за изхвърляне. А са тези, които не остават.



- Кои известни персони се ангажираха с нея?

- Радваме се, че страхотни и цветни персони се въодушевиха от акцията, която сплотява самостоятелните консуматори и бизнеса в обща идея. В поддръжка на самодейността се включват Мария Силвестър, Маги Джанаварова, Крис Захариев и Лора Капустина, които също имат вяра, че, преосмисляйки отношението си към храната и най-много към нейното разхищаване, всеки става притежател на смяната.

- Какво следва за Hellmann’s Bulgaria през идните месеци?

С настъпването на летния сезон, идва и обичан интервал в годината – грил сезонът! В него неизменима част са скарата, барбекюто и, несъмнено. Подготвили сме забавни интензивности, които можете да следите в обществените ни мрежи, както и нови артикули, подобаващи за месни и постни ястия.

- Коя е обичаната ви рецепта с артикули?

- Трудно може да се избере обичана рецепта, тъй като Hellmann’s е ужасно допълнение на всевъзможен вид ястия – от бургери през салати до сладкиши. Затова ще споделя ексцентрична рецепта – шоколадова торта с майонеза. Просто прибавете 2-3 супени лъжички майонеза в тестената примес и десертът ще придобие извънредно сочна и кадифена текстура.

Ако и вие имате предпочитание да се включите в акцията на Hellmann’s Bulgaria, можете да разпознаете лимитираната серия по надписа. Те се оферират в следните 20 магазина от веригата на „ Фантастико ”:

кв. „ Студентски град “, ул. „ Г. М. Димитров “ №77

ж.к. „ Овча Купел “, ул. „ Монтевидео “ №98

ж.к. „ Хаджи Димитър “, ул. „ Васил Кънчев “/ул. „ Баба Вида “ №29

ж.к. „ Люлин 1 “, ул. „ Тома Георгиев “ №1

ж.к. „ Люлин 6 “, бул. " Джавахарлал Неру " №26 “

ж.к. „ Надежда 3 “, бул. " Хан Кубрат " №26

ж.к. „ Стрелбище “, ул. " Нишава " №138

кв. „ Бояна “, бул. " А.С.Пушкин " №64

ж.к. „ Младост 4 “ /до Бизнес парк/, ул. " Д-р Атанас Москов " №15

кв. „ Студентски град “, ул. " Акад. Борис Стефанов " №12

ж.к. „ Гео Милев “, SkyCity Mall, ул. " Коста Лулчев " №52

кв. „ Драгалевци “, бул. " Черни връх " №204 ж.к. „ Хаджи Димитър “, ул. " Макгахан " №81

кв. „ Дървеница “, бул. „ Св. Климент Охридски “ №15

кв. „ Овча купел “, гр. София, ул. " Любляна " №42А

кв. „ Разсадника “, ул. " Хъшове " №4, до блок 10

ж.к. „ Гео Милев “, ул. " Николай Коперник " №27

ж.к. „ Младост 1 “, ул. " Йерусалим " №22

кв. " Манастирски ливади ", ул. " Пирин " 51А

гр. Банкя, кв. " Изгрев ", ул. " Стефан Стамболов " 138

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР