По време на вчерашен тест на прототипа на марсианския кораб

...
По време на вчерашен тест на прототипа на марсианския кораб
Коментари Харесай

Капакът на прототипа Старшип Мк1 изби след тестването му до предела на неговите възможности

По време на вчерашен тест на прототипа на марсианския транспортен съд на Мъск “Старшип Мк1 ” той бе подложен на високо налягане до лимита на неговите благоприятни условия. Като резултат от това капакът на прототипа мазета. 

Компания СпейсЕкс удостоверява, че на фона на подобен тест развоят е бил предстоящ. Всички служащи са в сигурност и няма пострадвания. Това не е сериозен крах.

Нещо повече – проектите на Илон Мъск още веднъж се менят. Още преди вчерашния тест е било решено, че “Старшип Мк1 ” няма да се употребява за полети. Същото ще се отнася и за другия първообраз във Флорида – “Старшип Мк2 ”. По думите на Мъск екипът в този момент е фокусиран върху градежа на “Старшип Мк3 ”, който ще е орбитален и дизайнът му съществено се отличава от този на предходните версии. Това не значи, че “Старшип Мк1 ” е бил неправилен – само че явно от известно време той се разглеждаше единствено като индустриална стъпка към окончателния дизайн.

В близко бъдеще чакаме и идващите проби на прототипите на “Старшип ” да претърпяват разнообразни аномалии – и Илон Мъск не се усеща некомфортно от това. До момента в който хора не полетят на борда на гигантския галактически транспортен съд, той ще продължи да бъде тестван до рамките му. 

Капакът на “Старшип Мк1 ” мазета след тестване на прототипа до лимита на неговите благоприятни условия. Photo credit: LabPadre

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР