По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар

...
По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Еврото и паундът спряха поскъпването си към долара

По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският $ спря да се стабилизира и спря обезценяването си във връзка с еврото, английската лира стерлинги японската йена.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), прибавя 0,02% по време на днешната търговия, а по-широкият WSJ Dollar Индексът губи 0,04%.

Към 10:45 часа българско време общата европейска валута се търгува на пазара на равнище $1,0889 за едно евро спрямо $1,0887 за евро при затварянето на сесията във вторник.

Британската лира стерлинг се стабилизира във връзка с $ при курс $1,2328 за един паунд по отношение на $1,2334 за паунд предния ден.

Стойността на американската валута във връзка с японската възлиза на 130,22 йени против 130,17 йени за едни $ в миналата валутна сесия.

Във фокуса на търговците тази седмица са предварителните данни за Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати за четвъртото тримесечие, които ще бъдат оповестени от Министерството на търговията на Съединени американски щати на 26 януари. Консенсусната прогноза на специалистите, представена от Trading Economics, допуска закъснение на растежа на стопанската система на Съединени американски щати през октомври-декември до 2,6% от 3,2% през третото тримесечие.

Данните, оповестени предния ден, демонстрираха продължаващо намаляване на бизнес интензивността в страната. Съставният показател на мениджърите по покупките (PMI) в Съединени американски щати, изчислен от S&P Global, се повиши до 46,6 пункта през януари от 45 пункта месец по-рано. Стойността на показателя под 50 пункта демонстрира понижаване на бизнес интензивността. PMI в Съединени американски щати остава под това равнище в продължение на седем поредни месеца.

Бизнес интензивността през януари продължава да спада както в индустриалния бранш, по този начин и в бранша на услугите в Съединени американски щати, демонстрират предварителните данни на S&P Global.

Експертите чакат, че отслабването на икономическото възобновяване ще накара Федералният запас да забави темпа на повишаване на главния лихвен %, което може да окаже негативно въздействие върху курса на $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР