По време на валутната търговия в четвъртък сутринта щатският долар

...
По време на валутната търговия в четвъртък сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Еврото и паундът връщат част от загубите

По време на валутната търговия в четвъртък сутринта щатският $ поевтинява по отношение на еврото, йената и лирата стерлинг. Предният ден американсаката валута се ускори на фона на оповестения протокол от мартенското съвещание на Федералния запас, който сподели " ястребовото " въодушевление на ръководителите на централната банка на Съединени американски щати.

Според протокола доста от участниците в съвещанието на Федералния комитет за отворен пазар (FOMC) на 15-16 март са подготвени да покачат главния лихвен % с 50 базисни точки едновременно, само че все пак избраха по-малкото повишаване - с 25 б.п., заради опасения, че стопанската система на Съединени американски щати ще се сблъска с отрицателните последствия от руско-украинския спор.

Освен това документа демонстрира, че регулаторът има намерение да понижи размера на активите в салдото доста по-бързо, в сравнение с в предишното. Лидерите на Фед съвсем се споразумяха за проект, който ще докара до стесняване на салдото със скорост до 95 милиарда $ на месец.

Вчера, след публикуването на протокола, доларът нарастна с 0,1% по отношение на еврото, 0,04% по отношение на лирата и 0,2% по отношение на йената.

Днес, към 10 часа българско време, едно евро коства на пазара $1,0916 спрямо $1,0896 в края на предходната сесия.

Британската лира стерлинг нараства в това време до $1,3086 за паунд спрямо $1,3069 при закриването на търговията предния ден.

Цената на американската валута по отношение на японската възлиза на 123,79 йени за $ против 123,80 йени за $ в края на вчерашния търговски ден.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона) в четвъртък сутринта се намали с 0,09%, а по-широкият показател на $ WSJ - с 0,06%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР