По време на валутната сесия във вторник сутринта еврото и

...
По време на валутната сесия във вторник сутринта еврото и
Коментари Харесай

Еврото и паундът се покачват, но доларът остава силен

По време на валутната сесия във вторник сутринта еврото и английската лира умерено нарастват, само че доларът остава прекомерно мощен и още веднъж се повишава във връзка с японската йена.

Индексът ICEс, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (еврото, швейцарския франк, йената, канадския $, лирата стерлинги и шведската крона), се покачва с 0,05% при утринната търговия. Индикаторът WSJ Dollar, който наблюдава динамичността на $ по отношение на 16 валути, губи 0,15%.

Този значим валутен знак се увеличи до най-много от съвсем 20 години - над 105 пункта, на фона на опасенията от криза в международната стопанска система и упованията за по-агресивно повишение на лихвите от Федералния запас на Съединени американски щати, написа Trading Economics.

Днес към 10:30 часа българско време курсът на общата европейска валута се покачва с 0,49% и доближи равнище на замяна с щатския $ $1,0461 за едно евро спрямо $1,0409 за евро при затварянето на пазара в понеделник.

Но би трябвало да се означи, че единната европейска валута е на четириседмично дъно от $1,04 за едно евро.

В същото време японската национална валута губи 0,1% във връзка с американската и се търгува при курс 134,54 йени за $ против 134,42 йени за $ в края на търговията предния ден.

Спадът в цената на йената ускорява опасенията за нестабилното положение на японската стопанска система, написа Trading Economics. Йената е на най-ниското си равнище по отношение на $ от 1998 година насам.

Очаква се Банката на Япония да поддържа извънредно хлабава парична политика, макар бързия ритъм на намаляване на националната валута.

Днес сутринта цената на английската лира по отношение на $ се увеличи с 0,47% - до $1,2191 за един паунд от $1,2134 за паунд при закриване на търговията в понеделник.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР