По време на управлението на администрацията на бившия президент на

...
По време на управлението на администрацията на бившия президент на
Коментари Харесай

Появиха се твърдения, че Тръм е подслушвал американски журналисти

По време на ръководството на администрацията на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, Министерството на правораздаването скрито е получавало достъп до данните от и имейлите на четирима публицисти от „ The New York Times “ , се оповестява на уеб страницата на изданието, осведоми ТАСС.
Според изданието, публицистите са получили съобщение от Министерството на правораздаването, че информацията им е била предадена на някогашната администрация на Вашингтон. Според ведомството, става въпрос за данните от телефонни диалози и имейли на чиновници на вестника за интервала от 14-ти януари до 30-ти април 2017 година Администрацията на Тръмп е поискала тази информация предходната година.
 Тръмп готви цялостен Биг Брадър за емигрантите в Съединени американски щати Тръмп готви цялостен Биг Брадър за емигрантите в Съединени американски щати
От 18 октомври тази година американските управляващи ще събират имената и псевдонимите в обществените мрежи на всички емигранти, които идват д...
Главният редактор на вестника Дин Бейк означи, че „ изземването на тези телефонни диалози на публицисти радикално подкопава правилото на независимост на печата “ . " Това заплашва, че източниците, които ни дават нужната информация за работата на държавното управление, ще изберат да мълчат ", акцентира той. Според вестника публицистите, чиито данни са изискани от Министерството на правораздаването, са създателите на публикацията за някогашния началник на ФБР Джеймс Коми. Статията от 22.04.17 година се базира на „ политически стимулирани “ следствия от ФБР под управлението на Коми.
В началото на май стана известно, че Министерството на правораздаването на Съединени американски щати при Тръмп получавало данни за телефонни позвънявания от 15-ти април до 31-ви юли 2017 година от трима публицисти от „ The Washington Post “, които пишат публикации за хипотетичната интервенция на Русия в изборите в Съединени американски щати през 2016 година В края на май стана известно, че сходни дейности са осъществени от администрацията на Тръмп против журналиста на телевизионната компания Си Ен Ен .
В намесата в американския избирателен развой през 2016 година американските разследващи служби упрекват Русия. В продължение на съвсем две години някогашният началник на ФБР Робърт Мюлер проверява тези хипотетични опити за въздействие. На 18 април 2019 година Министерството на правораздаването на Съединени американски щати разгласява окончателния си отчет, в който специфичният прокурор призна, че не е разпознал скрито съглашение на Тръмп, който завоюва изборите, с Русия. Тръмп неведнъж отхвърля подозренията за някакви противозаконни контакти с съветски чиновници по време на президентската акция, Москва също по този начин назова изводите за опити за въздействие върху хода на изборите в Съединени американски щати неоснователни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР