По време на церемония за сбогуване с президента на Танзания

...
По време на церемония за сбогуване с президента на Танзания
Коментари Харесай

ВИДЕО 45 души загинаха по време на церемония за сбогуване с президента на Танзания

По време на гала за прощаване с президента на Танзания Джон Магуфули са починали 45 души, има и доста ранени, тъй че жертвите могат да набъбнат много. Инцидентът е станал на стадион в най-големия град на Танзания Дар ес Салам, заяви през днешния ден танзанийският вестник „ Ситизън “. Изданието се базира на полицейски отчет и прецизира, че хората са починали по отблъскващ метод - в резултат на задушаване.

" Мнозина се пробваха да влязат на стадиона, заобикаляйки утвърждения маршрут, имаше премазвания ", сподели командирът на специфичната полицейска зона на Дар ес Салаам Лазаро Мамбосаса.

Джон Магуфули, който бе избран отново за президент предишния октомври, умря на 17 март в болница в Дар ес Салам. Той бе измежду най-видните съперници на ограниченията против ковид и не вкара такива в африканската страна, която се трансформира в топ дестинация за туристи. Официалната причина за гибелта му са сърдечни проблеми, само че водачът на опозицията в Танзания Тунди Лису, който пръв заяви за хоспитализацията на президента, твърди, че Магуфули е имал ковид.

Прощални церемонии с Джон Магуфули се организираха в цяла Танзания в продължение на шест дни. След събитията на стадиона в Дар ес Салам управляващите взеха специфични ограничения за сигурност, а тълпите бяха избегнати в други градове. Магуфули бе заровен в родния си град Чато в северозападната част на Танзания.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР