По време на телефонните преговори първият дипломат на ЕС Жозеп

...
По време на телефонните преговори първият дипломат на ЕС Жозеп
Коментари Харесай

Борел и Помпео започнаха консултации за отношенията на Запада с Китай

По време на телефонните договаряния първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел и държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео задействаха специфичен непрекъснат формат за съвещания по въпроса за връзките на Запада с, заяви външнополитическата работа на Европейски Съюз, на която се базира ТАСС.
Предвижда се това да бъде конгрес за специалисти от Европейски Съюз и Съединени американски щати за разискване на целия набор от въпроси, свързани с Китай. Следващите договаряния по тематиката ще бъдат в средата на ноември, предава БГНЕС.
 Си Цзинпин желае да модернизира въоръжените сили на Китай Си Цзинпин желае да модернизира въоръжените сили на Китай
Китайският водач упорства за ускорение на модернизацията на въоръжените сили на страната, тъй че тя да разполага с напреднала войска о...
Целта на консултациите сред Европейски Съюз и Съединени американски щати за Китай бе дефинирана още на 25 юни от Помпео в речта му в Брюксел пред Германския фонд Маршал. Той означи, че Китай е „ надигаща глава властническа страна, пред която ние би трябвало да бъдем пределно бдителни " и „ да изработим обединен атлантически отговор против опасност, която носи Китай на западната народна власт ”. Той заяви още, че Съединени американски щати са приели предлагането на Борел за основаването на непрекъснат формат за политически разговор по Китай.
На собствен ред Пекин съобщи, че развиването на Китай „ дават на света опция, а не основава опасност на който и да било ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР