По време на търговската сесия на европейските борси цената на

...
По време на търговската сесия на европейските борси цената на
Коментари Харесай

Медведев: Поздравявам европейските партньори с цените на газа

По време на комерсиалната сесия на европейските тържища цената на синьото гориво през днешния ден доближи 3500 евро за 1000 кубични метра
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев счита, че на фона на чупещите върхове цени на газа европейските служители може единствено да бъдат „ поздравени с далновидното си решение “ да преустановят въвеждането в употреба на газопровода „ Северен поток 2 “.

„ Мога единствено да поздравя далновидните европейски сътрудници, които надеждно се опазиха от подлите руснаци и плана „ Северен поток 2 “ “, съобщи някогашният съветски министър председател в отговор на молбата да разяснява цената на газа за европейските пазари, която през есента на предходната година бе 300 $ за 1000 кубични мера, а през днешния ден доближи върха от 3500 евро.

Припомняме, че преди две седмици Медведев съобщи, че Европа ще стартира да купува газ над 2 хиляди евро. Думите му пристигнаха на фона известието на Германия, че приключва градежа на газовото трасе „ Сверен поток 2 “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР