По време на срещата през месец февруари България информира РС

...
По време на срещата през месец февруари България информира РС
Коментари Харесай

МВнР: Предложенията на РСМ са неприемливи, разговорите продължават

По време на срещата през месец февруари България осведоми районен съд Македония, че предложенията им не са допустими и че диалозите следва да продължат.

Това оповестиха особено за Агенция БГНЕС от българското Министерство на външните работи във връзка изказванията на македонския министър на външните работи, Буяр Османи, че има документ, който е утвърден от тяхна страна и се чака отговор на управляващите в София.

„ Между Министерствата на външните работи на България и районен съд Македония се води деен разговор за намиране на решения по откритите политически въпроси. Последната експертна среща на екипите на Министерство на външните работи беше извършена на 11 февруари т.г На нея бяха разисквани последните оферти на РСМ, изпратени публично през декември 2021 година в отговор на предложенията на българската страна, показани на третия кръг експертни съвещания, провели се през септември 2021 година, в Скопие. По време на срещата през месец февруари българската страна осведоми представителите на РСМ, че предложенията им не са допустими и че диалозите следва да продължат “, безапелационни са от външнополитическото ни ведомство.

За БГНЕС от Министерство на външните работи подчертаха, че „ когато има изгледи за реализиране на значителен напредък, българската страна ще изпрати свое контрапредложение за доближаване на позициите “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР