По време на служебните кабинети на Стефан Янев липсваше усещането

...
По време на служебните кабинети на Стефан Янев липсваше усещането
Коментари Харесай

Ралица Симеонова: Партията на Янев е въпрос на време, Манолова не е част от проекта

По време на служебните кабинети на Стефан Янев липсваше чувството за превзета страна.

Това сподели пред NOVA някогашният зам.-министър на защитата Ралица Симеонова.

„ Ситуацията по време на служебните кабинети беше характерна. Кабинетите действаха, само че нямаше парламент, надлежно имахме лимитирани благоприятни условия за правенето на ефикасна политика. Нашият фокус беше към преодоляването на настоящите рецесии в опазването на здравето, само че и да проведем почтени избори. Усещането за превзета страна се появи след служебните кабинети. Ние успяхме да отстояваме националните интереси- вътрешни и външни”, изясни тя.

По думите ѝ в този момент чувството е, че живеем в превзета страна.

„ Процесът на взимане на политическите решения е изнесен отвън законните органи на държавната власт. Гражданите не са изключително значими. В превзетата страна политиката не е средство за решение на проблеми, а механизъм за капитализиране на персонален интерес. В този смисъл наподобява, че живеем в превзета страна. Ние сме в перманентна рецесия от години, а тази рецесия има доста измерения. Свидетели сме на политическа незаинтересованост и ниско равнище на доверие. Всичко това подкопава устоите на нашата демокрация”, сподели още тя.

Усещането за непросветеност и взаимозависимост е имало и в министерството на защитата, добави някогашният зам.-министър.

„ Тежка непросветеност, тежки зависимости или комбинацията от двете. Имаше индикации за такива чувства по повод външната ни политика и натиска да се вземат съответни решения, въодушевени от вън. Най-скандална обаче беше невъзможността да се дефинира националният интерес. За да го направиш, би трябвало да имаш идея за национална еднаквост. От тук идва проблемът”, сподели още Симеонова.

Във връзка с новия политически план, тя изясни, че е въпрос на време той да се осъществя.

„ Времето не е главният фактор. Фокусираме се върху това да сплоти родолюбиви българи, които желаят да работят по логичен метод за страната си, да концентрират напъните си за построяването на ефикасна обществена, икономическа система. Целта е да имаме логичен план. Имаме положителни специалисти, генерираме още потенциал. Бихме работили с всички политически обединения, които имат за цел да осъществят ползите на страната, предлагайки смислени политики”, сподели тя.

Ралица Симеонова беше безапелационна, че Мая Манолова няма да бъде част от новия план.

„ Не работим дружно. Там върви някакво партийно строителство, само че става въпрос за два разнообразни плана. Нямаме съдействие и няма да е част от нашия проект”, посочи тя.

По отношение на възможни предварителни избори тя разяснява, че държавното управление освен не се оправя със съществуващите рецесии, само че и единствено генерира и задълбочава такива.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР