По време на ротацията трябва да има минимални трусове в

...
По време на ротацията трябва да има минимални трусове в
Коментари Харесай

Денков да поеме МВнР след ротацията с Габриел, настояват от ПП

По време на ротацията би трябвало да има минимални земетресения в ръководството, а цялостната замяна на постовете сред Денков и Габриел ще резервира най-добре лицето на България на открито. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

Той се разгласи срещу концепцията на ГЕРБ Мария Габриел да съвместява постовете на министър-председател и министър на външните работи.

" За нас ротацията значи цялостна ротация сред Габриел и Денков като най-логично е и ние заставаме твърдо зад това, че Габриел би трябвало да е министър председател на България. Но като министър председател, това е тежка задача и не мислим, че би трябвало да се съвместява с външен министър.

Аз знам какво значи да си министър председател - значи да имаш отговорност към всички министерства и тази задача е толкоз тежка, че по никакъв метод не е хубаво да се съвместяват двете функции. Неслучайно в Европейски Съюз няма министър председател, който да е външен министър. Освен това в Европейски Съюз доста формати единствено за външни министри и ще е необичайно българският министър председател да е на тези формати или пък да нямаме посланичество там.

Затова мисля, че те са доста добър екип, заставаме зад Габриел, тя ще бъде добър министър председател. Но имаме вяра, че специфичният статут на акад. Денков и Габриел може да бъде непокътнат най-добре и лицето на България да е едно, без значение от ротациите, в случай че те си сменят цялостните позиции - вицепремиер и министър на външните работи да бъде акад. Денков и министър председател с цялостни пълномощия на министър председател да е Мария Габриел ", уточни Кирил Петков.

Според него Декларацията за общо ръководство сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, където не е упоменато какъв пост ще заеме Денков след ротацията, е с по-голяма тежест от управническата стратегия, подписана след това, в която е конкретизирано, че след ротацията Денков ще поеме Министерство на образованието и науката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР