По време на речта си пред Общото събрание на ООН

...
По време на речта си пред Общото събрание на ООН
Коментари Харесай

Шарл Мишел: Кремъл се бори срещу въображаем враг

По време на речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации Шарл Мишел , президентът на Европейския съвет, разяснява в петък, че Кремъл се бори против утопичен зложелател , защото Западът не желае война и спор с Москва.

Той упрекна Москва в " хибридна война ", принуждение и " отровни неистини " и други военни закононарушения, заявявайки, че Организация на обединените нации постоянно е подкрепяла слагането на завършек на ужаса по света.

Мишел сподели, че Кремъл се пробва да активизира света против своя " утопичен зложелател ", добавяйки, че Москва също е отговорна за проблемите с храните и акцентира, че би трябвало да деблокира пристанищата.

Той назова политиката на Кремъл " империализъм " , базирайки се на нея като на основата на тази война, която е ориентирана към Киев и нарушава интернационалното право .

Мишел сподели още, че Москва употребява атомната централа в Запорожие като своя военна база и осъди нуклеарните й закани .

Той акцентира смисъла на суверенитета в света , отбелязвайки, че живеем в " повратен миг от нашата история " и упрекна Русия, че способства за още по-голяма беднотия, защото една пета от човечеството към този момент е в заплаха от беднотия.
 Борел: Европейски Съюз готви нови наказания поради референдумите
Борел: Европейски Съюз готви нови наказания поради референдумите

Мерки против съветската агресия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР