По време на речта си на 38-ата среща на Постоянния

...
По време на речта си на 38-ата среща на Постоянния
Коментари Харесай

Ердоган: Ислямският свят повече не трябва да бъде зрител на страданието на нашите братя и сестри, които са преследвани в Гърция

По време на речта си на 38-ата среща на Постоянния комитет за икономическо и комерсиално съдействие на Организацията за ислямско съдействие в Истанбул, турският президент Реджеп Тайип Ердоган приказва за „ несправедливи и противозаконни практики, които са били прилагани от години против мюсюлманското турско малцинство в Гърция и не престават да ескалира “, оповестява електронното издание на в. „ “.

В тирада, изпълнена с обвинявания против Гърция, турският президент Реджеп Тайип Ердоган приказва за „ гонене “ против мюсюлманското малцинство в Тракия, което той назова „ турско “.

Той също по този начин разкри, че основна причина за напъните за възобновяване на връзките с Египет е да се блокира наличието на Гърция в Източното Средиземноморие.

Турският президент разяснява още, че „ ислямският свят повече не би трябвало да бъде фен на страданието на нашите братя и сестри, които са преследвани в Гърция “.

По отношение на кипърския въпрос той твърди, че има нарушавания на правата на кипърските турци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР