По време на разследването на поредица от убийства, извършени от

...
По време на разследването на поредица от убийства, извършени от
Коментари Харесай

Разкриха шокиращи факти от миналото на серийния убиец Чикатило

По време на следствието на поредност от убийства, осъществени от известния руски фанатик Андрей Чикатило, се оказва, че дълго време той не могъл да бъде хванат, в това число и тъй като се оказва нещатен помощник на милицията.

Това излиза наяве, откакто на бял свят излязоха материалите по наказателното дело от архива на Ростовския областен съд.

Документите сочат, че по време на разпита Чикатило е споделил, че е оказал помощ за разкриването на грабителите на социалистическа благосъстоятелност, като си е сътрудничил с районната полиция на Ростов.

На питане на следователя идва отговор от управлението на районното ръководство на вътрешните работи, от който следва, че регистрите на полицейските нещатните чиновници са унищожени, а името на Чикатило не попада в останалите описи.

Преписката по делото обаче съдържа и извлечение от заповед № 59 на началника на полицейското ръководство на градския изпълнителен комитет на Новошахтински от 10 април 1975 година, съгласно която Андрей Романович Чикатило е бил назначен не за нещатен помощник, а контрольор на отрезвителния център е станал негов надзирател.

„ Когато убийствата започнаха в района, аз участвах в залавянето на нарушителя, участвах в патрулирането на улиците. Знаех, че полицията търси убиеца”, споделя фанатикът по време на процеса.

В Съюз на съветските социалистически републики удостоверението за нещатен помощник дава право на гратис пътешестване с всеки публичен превоз и в всекидневието разрешава неусетно прекосяване през полицейски постове. Това може да изясни неуловимостта на Чикатило през годините.

Андрей Чикатило е руски сериен палач, педофил, некрофил и човекоядец. Според проверяващите той е направил първото ликвидиране през 1978 година.

Поради неточности в следствието е задържан едвам през 1990 година. Чикатило е наказан на гибел. Установено е, че в интервала от 1982 до 1990 година е направил 44 потвърдени убийства, най-често деца са негови жертви. Самият фанатик приказва за 56 убийства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР