По време на провелия се преди минути брифинг на Националния

...
По време на провелия се преди минути брифинг на Националния
Коментари Харесай

Потвърдиха седми случай на COVID-19 в Русенско

По време на провелия се преди минути брифинг на Националния действен щаб беше разгласен седми случай на болен от COVID-19 на територията на област Русе. По данни на Регионалната здравна ревизия става дума за приятеля на 28-годишната жена, за която през вчерашния ден беше обявено, че е болна от ковид. Мъжът е на 34 години, като признаците, които е показал са били леки. Те са се изразявали в суха кашлица, леко нараснала температура и загуба на обонянието. Оплакванията са се повлияли удобно след банкет на симптоматични медикаменти. Към момента лицето е в положително общо положение, само че индивидът е към момента с остатъчна слаба кашлица. Той е подложен под 28-дневна домашна карантина. По лична самодейност мъжът е лимитирал оптимално контактите си още от въвеждането на изключителното състояние в страната. От тогава не се е виждал с родителите си и други свои близки. Контактувал е основно с приятелката си. И двамата не се връщат от чужбина и не са напускали страната.
С новопотвърденият случай общият брой на записаните хора с COVID-19 в региона стана седем.
Понастоящем двама пациенти са на болнично лекуване. Съответно те са приети в болница в инфекциозното поделение на УМБАЛ „ Канев “ и в самостоятелен бранш в пневмологичното поделение на Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести „ Д-р Димитър Граматиков – Русе “. Под наблюдаване в УМБАЛ „ Канев “ остава 67-годишната жена, за която през вчерашния ден беше обявено, че е и двете й PSR проби са негативни, само че към момента има рентгенова находка на пневмония, а в Белодробната болница е настанена жена на 35 години, чийто позитивен резултат за COVID-19 беше доказан вечерта на 9-ти април. От 13-ти април тя е призната за стационарно лекуване. Има данни за развита десностранна бронхопневмония. Останалите четири души се лекуват амбулаторно, като тяхното положение се следи непрестанно по телефон от общопрактикуващите лекари. Всички пациенти са в положително и устойчиво положение.
Припомняме, че 51-годишният мъж, завърнал се от Австрия, който беше и първият установен случай на болен от ковид в региона, е изцяло оздравял и беше изписан от инфекциозното поделение на УМБАЛ „ Канев “ преди няколко дни.
Продължава осъществяването на взаимни инспекции за съблюдаване на наредбите на Националния действен щаб.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР