По време на предизборна кампания за избор на народни представители

...
По време на предизборна кампания за избор на народни представители
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ДПС предлагат: Без заседания на парламента и комисии в предизборна кампания

По време на предизборна акция за избор на народни представители за Народно заседание (НС) да не се организират постоянни пленарни съвещания и съвещания на комисиите, планува план на решение за изменение и допълнение на Правилника за организацията и активността на Народно събрание, сочи информация на страницата на Народното събрание.

► Вносители са депутати от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи - Анна Александрова, Рая Назарян, Теменужка Петкова, Хамид Хамид и Ертен Анисова.

В този случай периодите по правилника стопират да текат, като се изключи периодите за писмени отговори, плануват измененията.

Главният секретар на Народното събрание в предизборна акция, когато Народното събрание не заседава, да реализира неотложни административни функционалности на ръководителя на Народното събрание, оферират вносителите.

С оглед реализиране на равнопоставеност сред претендентите в предизборна акция се предлага в този интервал да не се организират постоянни пленарни съвещания и съвещания на комисиите, са претекстовете на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Предлага се също да отпадне наредбата, съгласно която, когато след оповестеното време за начало на съвещанието кворумът не е налице, парламентарна комисия да може да заседава и при наличния състав, като в този случай може да се организират единствено надзор, чувания и разисквания, само че не може да се организират гласувания и да се одобряват актове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР