По време на посещението си в Улан Батор Папа Франциск

...
По време на посещението си в Улан Батор Папа Франциск
Коментари Харесай

В Монголия папата отправи явно послание към Китай за целите на Католическата църква

По време на визитата си в Улан Батор Папа Франциск направи изказване, ориентирано по-скоро към Китай, в сравнение с към Монголия и съобщи, че държавните управления няма за какво да се опасяват от Католическата черква, тъй като тя няма политически цели.

86-годишният Франциск направи изказването си в Монголия, където живеят единствено 1450 католици и дребната черква има положителни връзки с държавното управление, изразило благодарност за нейните обществени, здравни и благотворителни действия. В първия му ден в Монголия държавното управление посрещна папата с церемониал, включващ мъже, които яздят коне и са облечени като антични монголски воини, съобщи Ройтерс.

В послание към епископи, свещеници, мисионери и пастори той съобщи, че Исус не е давал политически мандат на своите апостоли, а им е споделил да облекчават страданията на " раненото човечество " посредством религия.

" Поради тази причина държавните управления и светските институции няма за какво да се опасяват от Църквата, защото тя няма политически дневен ред, който да развива, а се поддържа от тихата мощ на Божията берекет и от посланието на милосърдието и истината, което има за цел да предизвиква богатството на всички ", сподели той.

Пекин следва политика на " синизиране " (китаизиране) на религията, като се пробва да изкорени непознатите въздействия и да наложи смирение към комунистическата партия.

Франциск приказва в катедралата " Свети Петър и Павел " - дребна черква, в която се уважава скулптура на Дева Мария, открита на боклука преди 10 години. Сред присъстващите беше и най-високопоставеният католически свещеник в Хонконг, архиепископ Стивън Чоу, който през април стана първият от близо 30 години свещеник от някогашната английска колония, посетил китайската столица. Чоу съобщи пред кореспонденти, че се надява Църквата в Хонконг да бъде " мост " с континентален Китай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР