По време на петъчната търговия петролните цени се колебаят около

...
По време на петъчната търговия петролните цени се колебаят около
Коментари Харесай

Петролът с най-големи седмични ценови загуби от близо две години насам



По време на петъчната търговия петролните цени се двоумят към и под техните вчерашни равнища на затваряне, когато черното злато поевтиня с близо 7% след решението на Съединени американски щати да реализира най-голямото в историята освобождение на част от стратегическите петролни запаси през идващите шест месеца.

Днес съдружниците на Съединени американски щати от Международната организация по енергетика също се споразумяха за провеждането на втора взаимна намеса на петролните пазари единствено в границите на месец, макар че не се договориха за по-конкретни размери, които да освободят от стратегическите си запаси.

Фючърсите на петрола Брент се търгува към вчерашното равнище на затваряне към 104,70 $ за баел, до момента в който фючърсите на американския лек недопечен нефт поевтиняват с 0,8% под равнището от 100 $ към 99,40 $ за барел, откакто в четвъртък и двата вида петролни фючърси се сринаха с близо 7 на 100.

В рамките на отминалия март петролът Брент нарастна с близо 7% и с 39% през първото тримесечие, а американският лек недопечен нефт WTI - с 4,8% в границите на март и с 33% от началото на годината.

През актуалната седмица обаче и двата вида петролни фючърси са на път да отбележат най-сериозните ценови загуби от близо две години насам с над 10% (от април 2020 г.), заличавайки част от 30-проценият им растеж след началото на съветската инвазия в Украйна.
Графика на нефт Брент на седмична база (в долари за барел)

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР