По време на периоди на стрес значително се повишава нуждата

...
По време на периоди на стрес значително се повишава нуждата
Коментари Харесай

Кои храни са незаменими, когато сте под стрес?

По време на интервали на стрес доста се покачва потребността на организма от избрани субстанции, които са от значително значение за производството на сила: магнезий, витамини от група В, цинк, витамин D и антиоксиданти, наред с други. Най-добрите им източници са цветните зеленчуци, билките, семената, ядките и рибата.

Храни като риба, зеленчуци, ядки и яйца са незаменими за хора в . Това сподели Андрей Мартюшев-Поклад, съветник по здраве и уелнес за платформата Ponayu, в диалог с Ura.ru.

" В интервали на стрес доста се покачва потребността на организма от избрани субстанции, които са от значително значение за производството на сила: магнезий, витамини от група В, цинк, витамин D и антиоксиданти , наред с други. Най-добрите им източници са цветните зеленчуци, билките, семената, ядките и рибата. Често хроничният провокира разграждане на протеините , по тази причина е рационално да се усили наличието им в храната до 1,5 грама на кг тегло ", споделя той.

Яйцата са най-лесни за храносмилане, споделя експертът. Той предлага да се употребяват 3 до 4 яйца на ден.

Избягвайте бързите въглехидрати, рафинираните мазнини, фруктозата, подобрителите на усета, алкохола и стимулантите. Той също по този начин предизвестява да не се употребяват глутен и соя.

Освен това специалистът предлага хранене три пъти на ден - закуска в 9:00 ч. сутринта, обяд в 13:00 ч. или 14:00 ч. и вечеря в 18:00 ч.

Той добави, че човек не би трябвало да вечеря директно преди лягане, защото това въздейства негативно на качеството на съня, което е значимо за устойчивостта на напрежението.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР