По време на пандемия темата за засилване на имунитета излезе

...
По време на пандемия темата за засилване на имунитета излезе
Коментари Харесай

Голямата грешка, която ВСИЧКИ правим сутрин

По време на пандемия тематиката за усилване на имунитета излезе на първи проект.Не единствено стресът, честата консумация на алкохоли някои болести могат да понижат имунитета ни. Нашите хранителни привички са в основата на това.
Ако към момента имате навика да пропускате закуската, може би е време за смяна. Първото и най-важно хранене за деня е незаменимо, изключително в случай че ни доставя вкусни и потребни източници на протеини. Те ни обезпечават задоволеност, понижават риска от преяждане на идващите хранения и по този начин се понижава вероятността от повишение равнищата на кръвната захар. Когато сме гладни, съпротивителните сили на тялото също са занижени.
Яйцата да вземем за пример са превъзходен бърз и елементарен избор за здравословна закуска. Богати са на протеини, витамин А, желязо, които са значими за имунитета ни. Добавете към тях източник на витамин С, като домат, свежа чушка и ще получите в действителност вкусна закуска.

Между обяда и вечерята постоянно огладняваме и не пропущаме следобедната закуска. Но какво консумираме? Още един неприятен табиет обвързван с метода на хранене, който излага на риск нашата имунна система, е неправилният избор за дребна закуска. Вафли, кифли, чипсове, овкусени ядки… Всички те покачват апетита ни, кръвната захар, инсулина и не носят съвсем никаква хранителна стойност на организма ни.
Вместо тях може да хапнете 1-2 сварени яйца, плод, шепа сурови ядки, 1 чаша кисело мляко или скир с 1 плод. Получавате потребни хранителни детайли, значими за имунитета, сити сте и енергични. Не забравяйте, че нездравословното хранене, което включва всички пакетирани храни, салами, тестени произведения, е причина за натрупването на отрови в организма.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР