По време на изложението The Quail през август 2021 г.,

...
По време на изложението The Quail през август 2021 г.,
Коментари Харесай

Bugatti показа серийния хиперавтомобил Bolide, стартовата му цена е 4 млн. евро

По време на ревюто The Quail през август 2021 година, Bugatti разгласи, че Bolide ще бъде създаден в тираж от 40 бройки, като още тогава се говореше за стартова цена от 4 млн. евро.

Пистовата машина пристигна с обещанието, че това ще е най-безкомпромисният модел, приближаващ от Молсхайм, предлагайки изцяло ново равнище на инженеринг, аеродинамика и софтуерна иновация.

В основата на Bolide лежи могъщият W16 с четири турбини, към който е построено най-лекото допустимо купе. Освен ниското тегло, различен акцент в създаването е била постигането на оптималната притискаща мощ, най-ефикасното изстудяване и висшо съответствие мощност-тегло.

Резултатът от това е, че се чака Bolide да предлага 1600 к.с. и тегло от едвам 1450 кг, с цел да усъвършенства магическата граница на съотношението 1:1 на мощ по отношение на тегло. Казваме чака, защото на фотосите виждаме Bolide по време на следващата фаза от тестването му.

Макар моторът да е прочут, той е интегриран в Bolide по изцяло друг метод. Изцяло новият монокок по отношение на Chiron значи, че доста от съставените елементи са преосмислени, включително охлаждането, трансмисия и окачването.

Подробности за струващия 4 млн. евро четете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР