По време на интервю за бТВ вътрешният министър Бойко Рашков

...
По време на интервю за бТВ вътрешният министър Бойко Рашков
Коментари Харесай

Рашков разкости миналото на Борисов. Ще праща данни на ЕНП

По време на изявление за бТВ вътрешният министър Бойко Рашков сподели за първи път документ, който съгласно него демонстрира „ комунистическото минало на Борисов “. В него е видно, че някогашният министър председател и водач на ГЕРБ е напуснал органите на Министерство на вътрешните работи, тъй като не е желал да се деполитизира, а към оня миг е бил член на Българската комунистическа партия.

„ Може би ръководителят на групата на Европейската национална партия Манфред Вебер не знае това. Може би той не знае, че Борисов е гравитирал в България към по този начин наречените силови групировки, за които на всички е известно, че те са занимаваха с закононарушения, в това число по улиците на София. Може би би трябвало да му изпратим тази информация “, сподели Бойко Рашков.

Що се отнася до следствието против Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, то ще потъне в прокуратурата, както доста други против някогашни ръководещи от ГЕРБ, счита вътрешният министър.

Рашков разкри, че сестрата на пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова работи в Главна дирекция „ Национална полиция “ и загатна, че от там е изтекла информация.

По думите му при обиска в дома на Борисов не са открити движимости и предмети, които биха имали директно значение към следствието. „ В дома на Севделина Арнаудова обаче са открити материали, от които може да се направи извод, че тя е следяла доста деликатно какво се разисква в нашето общество обществено по отношение на изказванията на Васил Божков. Тя е съхранявала тези материали. Те са конфискувани, запечатани и са пратени на прокуратурата. Какво ще направи тя с тях, не знам “, съобщи Рашков.

Вътрешният министър изясни още, че по този случай Агенцията за финансова ревизия е направила инспекция и е установила над половин милиард лв., от които е лишен българският жител. „ Това обаче за нашата прокуратура няма значение. Тя е размотавала случая, двама прокурори са възлагали единствено инспекции и от тях няма никакъв резултат “, сподели Рашков.

В отчета на Агенцията за финансова ревизия става дума за неприбрани от хазната 559 милиона лв.. „ Тоест в хазната тези пари не са влезнали за 5-годишен интервал от време и прокуратурата е направила всичко допустимо от 2017-а до ден сегашен да не завърши това произвеждане “, съобщи Бойко Рашков.

„ Можем да създадем извода, че прокуратурата е чадърът над тези лица. Те са правили безусловно всичко, което са поискали. За тях отмъщение и досега няма “, добави вътрешният министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР