По време на европейската среща на върха, на която 27-те

...
По време на европейската среща на върха, на която 27-те
Коментари Харесай

Голям протест в Порто заради лидерите на ЕС: Ако искаха социална Европа, щяха да действат, не да говорят

По време на европейската среща на върха, на която 27-те държавни и държавни ръководители на страните-членки на Европейски Съюз се ангажираха да изградят по-социална Европа, хиляди стачкуващи стачкуваха в Порто, в Северна Португалия, осъждайки безработицата, несигурността или приватизацията, предава Агенция Франс Прес.
" Ако те са загрижени за обществената неправда, не е нужна среща на върха, а съответни дейности на място. Ние знаем, че фирмите нямат обществени проблеми ", съобщи пред Франс прес Телмо Силва, оповестява БГНЕС.
 Европейски водачи се заеха да борят бедността и неравенството Европейски водачи се заеха да борят бедността и неравенството
Лидерите на Европейски Съюз подчертаха смисъла на битката против бедността и неравенството, до момента в който континентът излиза от пандемията на COVID-19, н...
Засегнат от груповото уволняване на 150 чиновници на огромна нефтопреработвателна компания в страната, която неотдавна приключи активността си, този 36-годишен мъж упреква своя шеф, португалската енергийна група Galp, че " се е възползвал от енергийния преход, с цел да редуцира работни места, да понижи заплатите и отнеме права ".
Португалският министър-председател Антонио Коста, чиято страна пое председателството на Европейския съюз, повтаряше още веднъж и още веднъж, че точно Социалната среща на върха в Порто би трябвало да успокои европейците.
След поредност от диалози с представители на синдикатите и работодателите в петък, водачите на Европейски Съюз в събота утвърдиха " проект за деяние " по обществения въпрос, който Комисията бе показала при започване на март.
" Работниците считат, че не са получили нужните отговори. Трябва да се борим против тази политика на ниски заплати, неустановеност и утежняване на публичните услуги ", съобщи Изабел Камариня, общоприет секретар на Генералната конфедерация на португалските служащи (CGTP), уредник на митинга в събота.
 Европейският съюз изрази угриженост от възходящия напън над публицистите Европейският съюз изрази угриженост от възходящия напън над публицистите
" Журналистите не престават да работят в тежки условия при възходящ финансов и политически напън, контрол, случайни ефикасни присъди...
" Тази европейска среща на върха е отчаяние. Тя докара до поредност от положителни планове и нито една съответна мярка ", сподели водачът на партия " Ляв блок " (радикална левица), която се причисли към митинга, откакто организира контрасреща на върха с други водачи на европейската антилиберална левица.
Сред стачкуващите, " най-малко 3 000 " съгласно полицейски източник, беше Леонор Галамба, пристигнала от предградието на Лисабон, с цел да изиска нарастване на минималната заплата, която получава, като работи на ненапълно работно време в телемаркетинг.
Идеята за повишение на минималните работни заплати в Европейски Съюз бе една от тематиките, повдигнати на срещата на водачите в Порто, само че и една от тези, които предизвикат разделянето сред европейските страни. " Искаме това незабавно ", сподели млада жена, която с приход от 350 евро на месец към момента живее с родителите си. " Нуждаем се от спомагателна помощ за тези, които са изгубили работата си заради пандемията ", отсъди Руи Гера, 46-годишен куриер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР