По време на Експертния консултативен съвет по горивата, чийто ръководител

...
По време на Експертния консултативен съвет по горивата, чийто ръководител
Коментари Харесай

България ще наложи вето, ако не бъде изключена от петролното ембарго срещу Русия

По време на Експертния съвещателен съвет по горивата, чийто началник е вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, тя заяви, че държавното управление е поискало от Европейската комисия дерогация за отпадане на акциза върху газ и енергоносители. Вицепремиерът напомни още, че България упорства да бъде изключена от петролното ембарго на Европейски Съюз против Русия и че в случай че това не стане, страната ни ще изиска налагане на несъгласие.

„ Полагаме старания да стабилизираме стопанската система и да не оставим семействата и бизнеса без поддръжка в тези сложни времена “, сподели още министърът.

По време на срещата участниците в Съвета разгледаха проблеми и оферти за промени в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. Предстои те да бъдат обединени и препоръчани за ново разискване. Представители на някои от институциите настояха за съгласуваност на другите действия в бранша на горивата, а министър Нинова предложи привикване на съвета още веднъж по-рано от 3 месеца, какъвто е срокът по закон. " Най-важно е да има разговор сред страната и бизнеса и добра съгласуваност сред институциите “, заключи Нинова.

Припомняме, непрекъснато настоящият консултативен орган към министъра на стопанската система не е свикван от две години.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР