По време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз

...
По време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз
Коментари Харесай

Дроновете ще са забранени в някои части на София по време на европредседателството

По време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз в някои елементи на София ще бъде неразрешено потреблението на дронове, всички типове планери, дирижабли, балони, както и на всички останали безпилотни машини. Парашутни скокове също няма да мога да се извършват.

Тази информация беше оповестена на уеб страницата на основна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация ". От там прецизират, че възбраната влиза в действие на 10 януари и ще важи до 30 юни. Ограничението обаче няма да важи в почивни дни и публични празници, само че ще се желае авансово позволение и единствено в случай че не се организират събития, свързани с председателството.

Забранените зони за дронове до височина 1000 метра са в регионите на " Пирогов ", хотел " Хилтън ", резиденция " Бояна ", както и цялата централна част на столицата.

Забрана има и за региона на Лъвов мост, паметника " Васил Левски ", зала " Универсиада ", метростанция " Жолио Кюри ", мола на бул. Черни връх ", болница " Лозенец ", " София Тех Парк " и намиращия се до него мол.

" Мерките се вкарват за да се обезпечи сигурността на участниците в мероприятията по време на българското председателство на Съвета на Европейския Съюз ", оповестяват от основна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (31)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР