„По време на Българското председателство на Съвета на ЕС трябва

...
„По време на Българското председателство на Съвета на ЕС трябва
Коментари Харесай

Мишел Барние: Имаме 4 важни стъпки по Брекзит в Българското председателство

„ По време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз би трябвало да създадем четири значими стъпки по Брекзит и по тази причина разчитаме мощно на вас да поддържате общата европейска линия в договарянията.”

Това сподели основният договарящ на Европейската комисия за Брекзит Мишел Барние пред заместител министър-председателя по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева. Стъпките са подготовка на наставления за договарянията по преходния интервал, правене на план на контракта за отдръпване на Обединеното кралство от Европейски Съюз, предоставяне на мандат на Комисията да договаря с Лондон за преходния интервал и разработване на обща позиция по бъдещите връзки на Европейски Съюз с Англия.

„ Можете да разчитате на нас. Тук сме, с цел да помогнем”, отвърна министър Захариева и добави какъв брой значим е този въпрос за България, над 100 000 от чиито жители живеят и работят в Обединеното кралство. Двамата се съгласиха, че зад водените от Комисията договаряния би трябвало да стои стабилен консенсус сред 27-те държави-членки на Европейски Съюз, на основата на доверие към основния договарящ.

Министър Захариева осведоми в детайли госта си за целите на Българското председателство и съответно за вижданията на България по отношение на европейската вероятност на Западните Балкани.

„ Ако Европейският съюз пренебрегне този район, в него ще преобладават други сили, които ще го дестабилизират. Ще ни коства доста повече да се борим с това, в сравнение с да създаваме в този момент съответни планове там”, акцентира тя.

„ Такива планове би трябвало да касаят освен свързаността на шестте страни посред им и с Европейски Съюз, само че най-много младото население в тях. Правителствата и хората в тези страни са в действителност стимулирани за промени, дано не убиваме този стремеж”, прикани министър Захариева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР