По време на Българското председателство на Съвета на ЕС през

...
По време на Българското председателство на Съвета на ЕС през
Коментари Харесай

Деница Сачева: Българското председателство поема бъдещето на „Хоризонт 2020“ и „Еразъм+“

„ По време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2018 година ще се водят договарянията за бъдещето на знаковите европейски стратегии „ Хоризонт 2020 “ и „ Еразъм+ “. На България се пада виновната задача да търси консенсус сред страните членки, водена от целта за по-голяма досегаемост и отвореност на стратегиите към нови участници, младежите и нови райони. Ще работим за опростяване на процедурите за кандидатстване и поощряване на взаимоотношенията сред европейските стратегии и структурните фондове “. Това съобщи заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева по време на работна среща с еврокомисаря по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел в Брюксел, оповестиха от МОН.

Г-жа Сачева благодари на българския еврокомисар за поддръжката на Европейската комисия за целите на Председателството в секторите „ Образование “ и „ Научни проучвания “. Г-жа Габриел изрази удовлетворение от сполучливото съдействие с Министерството на образованието и науката и одобри поканата да бъде главен представител на конференция на Председателството в бранш „ Образование “, отдадена на цифровите умения. Форумът ще се организира на 19 и 20 април 2018 година в София.

В рамките на двудневното си работно посещаване заместник-министър Сачева ще организира срещи още с евродепутата и ръководител на комисията на Европейския парламент по обучение и просвета Петра Камерeверт, българските евродепутати – членове на Комисията по обучение и просвета, управлението на генерална дирекция „ Образование, юноша, спорт и просвета “ на Европейска комисия.

Заместник-министърът ще посети и българските възпитаници и учители в Европейското учебно заведение в Брюксел и ще се срещне с организацията на българите, работещи в европейските институции в Брюксел.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР