По време на англо-американските бомбардировки над София през ноември 1943-април

...
По време на англо-американските бомбардировки над София през ноември 1943-април
Коментари Харесай

Внукът На Елин Пелин С Изключително Драматичен Разказ За Своя Дядо!

По време на англо-американските бомбардировки над София през ноември 1943-април 1944 година Елин Пелин е бил организатор в къщата-музей на Иван Вазов и бягайки, взима стъкленицата със сърцето на патриарха на българската литература, изоставяйки зад себе си творчеството си. В резултат на това се губят негови неиздадени творби, описа издателят Христо Коцев.

Внукът на писателя бе безапелационен, че творчеството на дядо му е ориентирано извънредно към индивида. „ Всички негови герои са основата на творбите му, а основата са техните взаимоотношения. Андрешко е извънредно диалогичен роман и в него има едно забавно заплитане. Той е позитивен воин, тъй като прави всичко не за себе си, а с цел да избави своя другар. Трябва един нов прочит на творбите на дядо ми, тъй като бяха натоварени идеологически. Творчеството му би трябвало да се чете просто човешки “, акцентира той.

За новата година Елин Иванов пожела на българите повече усмивки, религия и да препрочитат това, което е написал дядо му, тъй като всеки ще откри нещо персонално за себе си.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР