По време на 13-тата световна среща на българските медии в

...
По време на 13-тата световна среща на българските медии в
Коментари Харесай

Журналисти от всички краища на света се обявиха срещу натиска срещу техни колеги

По време на 13-тата международна среща на българските медии в молдовската столица Кишинев публицисти от всички краища на света се оповестиха срещу натиска против техни сътрудници. Конкретен мотив за реакцията бяха отправените закани към журналиста Виктор Николаев.

 © Българска телеграфна агенция
По време на полемиките за образованието и медиите българските публицисти от целия свят излязоха с обща позиция против похищението по отношение на свободата на словото.
Константин Каменаров - общоприет шеф на Българска национална телевизия: Това е персонална позиция, само че тя е доста елементарна. Има един остарял принцип в публицистиката и той споделя следното: ``няма неприятни въпроси, има неприятни отговори.`` София Владимирова - ръководител на Съвет за електронни медии: Никога не съм си представяла, даже на смешка, дали не е нужно да защитим правото на въпрос. доцент Георги Лозанов - медиен специалист: Такова държание, с което политик да заплашва публицист с уволняване по тази причина, че му задава въпрос, който не харесва, е неприемливо. Съгласни ли сте?!
След няколко дни на градивна полемика, генералният шеф на Българска телеграфна агенция, посочи значимостта на това да се поддържа българската общественост и медии в чужбина.
Максим Минчев - общоприет шеф на Българска телеграфна агенция: Дебата по тази причина какви сме по какъв начин сме, какво сме, за какво сме и какво би трябвало да вършим, мисля, че би трябвало да продължи и той би трябвало да бъде същински професионален спор от самите нас. В тази динамичност да съхраним морала на нашата специалност, а всичко останало е вторично.
В подтекста на тематиката за обучение и медии генералният шеф на Българска национална телевизия съобщи, че малкия екран ще преобразува един от своите канали, с цел да бъде отдаден точно на образоването. И още в тази посока:
Константин Каменаров - общоприет шеф на Българска национална телевизия: Българска национална телевизия ще стартира един доста много огромен формат в мащабите на огромното четене, той ще бъде, несъмнено, с министерството на образованието, това ще бъде една амалгама от надпревари на младежи, избиране на най-хубавите от най-хубавите.
Проектът ще се осъществя за интервал от 6 месеца, паралелно със мощна медийна и социална акция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР