По внесен от Софийска районна прокуратура обвинителен акт на затвор

...
По внесен от Софийска районна прокуратура обвинителен акт на затвор
Коментари Харесай

Задържаха чужденец, помогнал на 12 нелегални мигранти да преминат у нас

По импортиран от Софийска районна прокуратура обвинителен акт на затвор и санкция е наказан жител на Република Полша, незаконно подкрепил чужденци да преминат в страната ни.

На 14.10.2023 година към 12,15 часа на 4-ти км на Автомагистрала „ Тракия ", посредством потреблението на лек автомобил марка „ Дачия ", обвиненият Я.М. незаконно подкрепил 12 жители на Сирийска арабска република да минават в страната в нарушаване на закона. Деянието е осъществено във връзка с повече от едно лице, както и във връзка с малолетно и малолетно лице.

По случая е водено досъдебно произвеждане за закононарушение по член 281, алинея 2, т. 1, прочие 1-во, т. 4, предл. 1-во и 2-ро, т. 5 вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода му са разпитани очевидци и са направени експертизи. Разследването е завършило с внасяне на обвинителен акт в съда.

Я.М. е признал виновността си пред състав на Софийски областен съд и е наложено наказване от 1 година и 3 месеца „ отнемане от независимост ", което следва да се изтърпи при първичен „ непоколебим " режим и санкция в размер на 2 000 лв.. Я.М. следва да заплати в интерес на страната и сумата от 44 830,40 лв., представляваща паричната стойност на лекия автомобил марка „ Дачия ".

Решението е на база съглашение и е дефинитивно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР