По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Сливен, съдът

...
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Сливен, съдът
Коментари Харесай

6 години получиха двама биячи на пенсионери, за дърва за огрев в Сливен

По импортиран обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Сливен, съдът наложи санкции от 6 година и 8 м. " отнемане от независимост " на 25-годишния Петър Й. и 6 година " отнемане от независимост " на 18-годишния Жеко Г. и двамата от Шивачево, общ. Твърдица. Всеки от подсъдимите, които са братя, е осъждан няколкократно.

Те са подсъдими за това, че на 20 октомври 2017 година, в Шивачево, общ. Твърдица, в съучастничество между тях като съизвършители, в изискванията на рисков рецидив (за подсъдимия Петър Й.), откраднали дърва за огрев на стойност 87лв., благосъстоятелност на потърпевшите от Шивачево.

Когато били заварени на мястото на закононарушението, нанесли побой над потърпевшите, с цел да запазят открадното. и действието е съпроводено със междинна телесна щета, изразяваща се в " Трайно затрудняване придвижванията на десния горен крак ".

Около среднощ на 19 против 20 октомври 2017 година те решили да търсят алкохол и излезли от вкъщи си. Качили са на каруца и потеглили с нея. По пътя си видели дърва за огрев, които били сложени пред къщата на потърпевшите. Подсъдимите решили да ги откраднат, като ги натоварят на каруцата си.

Пострадалите, притежатели на дървата, се пробудили от шума и излезли на открито. Тогава почнала свада и подсъдимите нанесли побой над потърпевшите, брачен партньор и брачна половинка.

Делото е завършено с неоправдателна присъда за по-малко от три месеца след осъществяване на закононарушението. Наказанието би трябвало да бъде изтърпяно при в началото " непоколебим " режим в затвор. Съдебното съвещание се е провело по реда на съкратеното разследване. Присъдата на Окръжен съд - Сливен предстои на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР