По-високи цени за таксиметров превоз във Варна. За това настояват

...
По-високи цени за таксиметров превоз във Варна. За това настояват
Коментари Харесай

Такситата във Варна искат ново увеличение на тарифите

По-високи цени за таксиметров транспорт във Варна. За това упорстват от самостоятелния транспортен профсъюз „ Авто-94 “ и Сдружение „ Такси Варна “.

Исканията им са посочени в писма до Общинския съвет и ще бъдат прегледани на съвещание на Транспортната комисия в понеделник.

Припомняме, че от 1 май тази година минималната цена за пробег денем е 1.05 лева, а през нощта – 1.15 лева Максималната дневна цена е 2 лева, а нощната – 3 лева

По думите на таксиметровите водачи обаче тези цени към този момент са неактуални, а като претекстове за желаното нарастване те показват инфлацията, нарасналите цени на горивата, колите, аварийните елементи и консумативите.

От „ Авто-94 “ оферират да бъдат нараснали както минималните, по този начин и оптималните цени на цените:

- минимална дневна цена - 1.21 лева./км

- минимална нощна цена - 1.41 лева./км

- оптималната дневна цена - 2,76 лева./км

- оптималната нощна цена - 4,30 лева./км

" С разрастващите се платени зони за паркиране, с нарасналите цени на горивата и покачената цена на еднократния билет за градския превоз докара до повишение търсенето на таксиметровата услуга. Така с покачвания размер работа се усилват и разноските, а ниските цени вършат активността нерентабилна. Това прави активността непривлекателна и надлежно води до неспособност да се извършват декларираните поръчки от жителите и гостите на града ", написа ръководителят на синдиката Димчо Иванов.
От Сдружение „ Такси Варна “ оферират актуализация единствено на минималните цени на таксиметрови услуги:

- цена за 1 км (пробег) на дневна цена - 1.26 лева .

- цена за 1 км (пробег) на нощна цена - 1.46 лева

" Целият отрасъл за таксиметров транспорт на пасажери, както и доста други пострадаха най-силно от пандемията от COVID-19 в последните 3 години, защото таксиметровите транспорти са в не дребна част обвързани с доста други сектори като заведения, търговски центрове, учебни заведения и други За интервала от началото на пандемията таксиметровият отрасъл се възползва само от понижената ставка на различният налог за таксиметров транспорт, което за жалост е извънредно малко перо от разноските и оглед на това, че транспортите спаднаха фрапантно с над 30% и в интервалите на т.нар локдаун над 70-80% ", написа Милен Павлов – ръководител на сдружението.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР