По-високи такси за хазарта предвидиха депутатите в Закона за държавния

...
По-високи такси за хазарта предвидиха депутатите в Закона за държавния
Коментари Харесай

Облагането на хазарта: 200 млн. лева от казина и игрални зали са предвидени в бюджета за 2024 г.

По-високи такси за хазарта предвидиха депутатите в Закона за държавния бюджет за 2024 година.

С тези промени Министерството на финансите чака да събере спомагателни 200 милиона лв. в бюджета. От сектора предизвестяват за банкрути в бранша, защото таксите скачат с пъти.

Снимка: bTV

Лиценз за онлайн залагания от 100 хиляди към този момент ще коства 400 хиляди лв. плюс 20% от облагата. Повече ще заплащат и игралните зали и казина.

Снимка: bTV

Увеличението на таксите важи и за към този момент издадени позволения и това стана мотив за различия по време на дебатите в пленарна зала.

Снимка: bTV

„ Държавата може да реши да промени данъчното облагане, каквото всъщност са тези такси, по какъв начин ще се нагодят субектите е техен проблем, а огромна част от таксите не са осъвременявани от 10 година “, сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Финансовият министър Асен Василев уточни, че от икономическа позиция всички оператори са равнопоставени.

Депутатите отхвърлиха настояването на Има Такъв Народ да бъде върнато Данък добавена стойност от 20% за заведенията за хранене

От „ Възраждане “ видяха още изгоди от решението, с изключение на стопански.

„ Ще има доста, които ще се откажат да възобновяват лицензите и това ще бъде потребен въпреки и нетърсен за обществото резултат “, уточни Димо Дренчев от партията.

От сектора не са съгласни с метода, по който са направени измененията, както и със периода за внасяне на дължимите такси.

При нас има недостиг на към 250 000 работни позиции, сподели той

„ Предложенията са меко казано скандални и най-много методът, по който бяха вкарани в последния миг, без да бъдат обсъждани с сектора. От човек, който няма тези пари, няма какво да вземеш, няма по какъв начин да се съберат тези пари - хората почват всеобщо да си връщат лицензите, затварят залите, освобождават личен състав, завършват договорите за храни питиета, преустановяват строителството на нови обекти или поправки на съществуващи. 200 милиона няма да бъдат събрани, това е изрично “, разяснява Кирил Груйчев, Адвокат на Сдружението на уредниците на хазартни игри и действия в България.

Предвижда се със средствата да бъдат финансирани разходни пера през 2024 година


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР