По-високи доходи за българите, ръст на пенсиите, но и повече

...
По-високи доходи за българите, ръст на пенсиите, но и повече
Коментари Харесай

В Още от деня“: Ще станем ли по-богати, или ще продължим да обедняваме?

По-високи приходи за българите, растеж на пенсиите, само че и повече разноски. По тематиките беседват финансовия специалист Мика Зайкова и финансистът Емил Хърсев в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Вижте още във видеото:

Данните от Националния статистически институт за последното тримесечие на 2018 година показват една картина на мъчителна конвергенция, към оня пазар, към който България се причисли, влизайки в Европейския съюз, показа финансистът Емил Хърсев. Той добави, че не всеки жител в България получава заплата.
Емил Хърсев, финансист: Има категория хора, които не търсят работа и не работят. Българските жители, които имат непрекъснат адрес, само че работят отвън България, внасят един прикрит приход. Тези хора не ги броим като част от трудовата мощ.
Финансовият специалист Мика Зайкова показа отрицателна картина, който демонстрира, че България е с най-голямото нерававенство в приходите - а точно 8,2 пъти. Друг факт, който уточни е, че единствено 30% от българските жители могат да се вместят в една прехрана, останалите 70% са под чертата.
Мика Зайкова, финансов специалист: Заплатата е 55 % от прихода на семействата. 53% от българите не могат даже да отопляват жилището си.От 2009 до 2019 година младежите у нас са в риск. Бедността се е нараснала от 6 % на 14,7 % Имаме и понижаване на заетостта, хората у нас понижават.
Тя добави, че българите имат най-голям растеж на относителния дял, който заплащат за връзки и превоз, до момента в който при европейците пирамидата е обърната на назад.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР