По-вероятно е Путин да спре доставките на природен газ за

...
По-вероятно е Путин да спре доставките на природен газ за
Коментари Харесай

Реалистична е целта Европа да намали газовата си зависимост от Русия с две трети в следващите години

По-вероятно е Путин да спре доставките на природен газ за Русия, в сравнение с Европейски Съюз да забрани вносът на синьо гориво от Русия. Това съобщи някогашният министър на енергетиката и сегашен кмет Трайчо Трайков пред bTV. „ Европейската позиция във връзка с спирането на петролните и газови доставки е много по-предпазлива от американската и това е напълно обяснимо. Тъй като Съединени американски щати внасят главните си количества нефт от Канада, голямото количество в действителност. От Русия внасят по-малко, в сравнение с от Гана, тъй че за тях тази стъпка е по-скоро алегорична и изцяло оправдана. При природния газ пък са чист експортьор, напомни Трайков. В Европа нещата стоят по много по друг метод. Ако вършим обзор на сюжетите и това по какъв начин реагираме към тях, би трябвало да допуснем и противоположната догадка, че Путин употребява тези доставки като оръжие, тъй като той към този момент няма излаз “, сподели Трайков. „ При естествени условия е тъпо, тъй като сред Русия и Европа има естествена синергия, само че при тези условия Европа в този момент споделя, че в течение на идващите няколко години ще понижи с две трети и зависимостта си от съветските енергийни доставки, което към този момент е много реалистично като цел “, разяснява Трайков. По думите му „ България е по-зависима от съветските доставки от другите страни в Европейски Съюз на газ, само че не е толкоз подвластна от самия газ, за разлика от Европа, която е доста по-зависима от газът “.
България може да мине към различни горива, усложнение ще има единствено за химическите завиди, за които газът е суровина, счита Трайков. Що се отнася до скокът на цените на някои артикули, Трайков означи, че в тази обстановка „ някой може да се опита да лови риба в мътна вода (т.е. да спекулира – бел. р.), както постоянно е ставало “.
„ Затова има два механизма за контролиране. Единият е пазарът. Пазарът сега е в стрес поради изключителните условия с войната. Другият са държавните институции и в този момент всички освен подозираме, а и виждаме сфера след сфера по какъв начин страната е разоръжена без имунна система, по бели гащи на всички места и мъчно съумява да извърши функционалностите си на страна, само че има институции, които това могат да го управляват “, сподели Трайков.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР