По вереме на посещението си в Украйна държавният секретар на

...
По вереме на посещението си в Украйна държавният секретар на
Коментари Харесай

Блинкън от Украйна: Русия трябва да признае, че се е провала

По вереме на визитата си в Украйна държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели, че Русия би трябвало да стигне до миг, " в който да признае, че се е провалила " във войната , а съветският президент Владимир Путин " сега не демонстрира доказателства, че се интересува от смислена дипломация ".

Блинкън направи забележката пред NBC по време на посещаване в учебно заведение в Яхидне, северно от Киев, което съгласно мрежата е било употребявано за задържане на стотици украинци , доста от които са умряли след изтезания , осъществени от окупационните съветски сили, преди да бъдат прогонени в тежка борба.

" Руснаците би трябвало да стигнат до миг, в който да признаят, че са се провалили. Те няма да съумеят " , сподели Блинкън. " Те към този момент се провалиха в това, което се опитваха да създадат , а точно да изтрият Украйна от картата, да прекратят нейната еднаквост като самостоятелна страна, да я включат в Русия. Това се провали. "

" Няма с кого да отидем на масата в тази ситуация с Украйна, тъй като П утин сега не демонстрира доказателства, че се интересува от смислена дипломация " , добави Блинкън.

Блинкън дойде в Украйна в сряда за четвъртото си посещаване от началото на войната при започване на предходната година.

Посещението е концентрирано върху оценката на успеваемостта на контранастъплението на Украйна против съветските войски в окупираните украински територии.

По време на визитата си Блинкън в сряда разкри нов кръг от финансова помощ за Украйна, в това число 175 милиона $ от акции на Министерството на защитата, 100 милиона $ военно финансиране , 90,5 милиона $ помощ за филантропично разминиране, 300 милиона $ за поддръжка на правоохранителните органи на страната, 206 милиона $ филантропична помощ и 5,4 милиона $ в иззети активи на олигарси , предопределени да поддържат реинтеграцията и рехабилитацията на ветерани.

Новият пакет включва също 203 милиона $ за подкрепяне на напъните за реформиране на прозрачността и отчетността в страната, като в прессъобщение на Държавния департамент се споделя, че пакетът ще помогне за " антикорупцията, върховенството на закона и правосъдния сектор; и за създаване на потенциал за следствие и да преследват военните закононарушения, осъществени от Русия ", точка, повторена от Блинкън на конференция в Киев.

" Ангажирани сме с подкрепяне на държавното управление на Украйна в напъните за битка с корупцията и в напъните за обезпечаване на отчетност и цялостна бистрота на цялата помощ, която предоставяме, както и сигурността на предоставените от Съединени американски щати отбранителни продукти и технологии " сподели Блинкън.
 Коломойски е обвинен и по нов престъпен случай
Коломойски е обвинен и по нов престъпен случай

Той е упрекнат за финансови злоупотреби, свързани с " ПриватБанк "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР