По улиците на Истанбул, в курортите и хотелите особено през

...
По улиците на Истанбул, в курортите и хотелите особено през
Коментари Харесай

Пластичните операции - най-печелившият сектор в здравния туризъм в Турция

По улиците на Истанбул, в курортите и хотелите изключително през летния сезон постоянно може да видите мъже с боядисани глави или с бинт на челото. Мнозинството са младежи, само че не са малко и тези над 40-годишна възраст. Друга постоянно срещана панорама са дами с лека превръзка на носа...

Това са част от пациентите, които идват в Турция особено за пластични интервенции. По данни на специалистите приходите от пластичните интервенции надвишават 1 милиарда $. Седемдесет на 100 от клиентите, които употребяват услугите на турските експерти, са от европейските страни, а 30 на 100 - от арабския свят, показват специалистите.

Според доктор Сервет Терзилер от Външноикономическия здравен съвет през последните 10 години Турция от ден на ден излиза на напред във времето в света по осъществяването на пластични интервенции. По думите му присаждането на коса и пластичните интервенции са водещите сектори в развиването на здравния туризъм, на който Турция постави началото преди десетина години.

През последните 2-3 години мощно е повишен броят на идващите за тези услуги от Европа и е надхвърлил броя на тези от арабския свят, които преди този момент държаха шампионата. Специално летният сезон е най-натовареният в тази сфера в Турция заради естеството на интервенциите, за които този сезон се показва като най-удачен. Освен това пациентите прекарват по този метод и ваканцията си в страната.

По думите на доктор Терзилер в Турция към този момент има доста положителни експерти и насъбран опит в присаждането на коса, като турските експерти употребяват над 10 метода, които са най-модерните в света. Клиниките разполагат с най-съвременна техника, интервенциите са роботизирани, доста публикувано е лекуването с лазерна техника, към което и доста дами демонстрират интерес.

Не на последно място е и позитивното отношение от личния състав в Турция към задграничните пациенти.

Но в това време той счита, че напоследък има известно оттегляне по връзки на стандартите, отнасящи се до хигиената и стерилността при пластичните интервенции. " Необходимо е да се ускори контролът върху клиниките, върху всички звена, които са ангажирани в тези браншове ", показва той.

Според доктор Терзилер 1 млрд.долара е малко за здравния туризъм на Турция спрямо приходите в международен мащаб в тази сфера, възлизащи на 120 милиарда $. Приходите на Идния, Съединени американски щати, Германия, които са водещи в този бранш, надалеч надвишават тези на Турция, отбелязва той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР