По улиците на Габрово ще потегли традиционното карнавално шествие, в

...
По улиците на Габрово ще потегли традиционното карнавално шествие, в
Коментари Харесай

Потегля традиционното карнавално шествие в Габрово

По улиците на Габрово ще потегли обичайното карнавално шествие, в което шегобийците са събрали смешни сюжети от живота и политическата сцена. Близо 3 хиляди са участниците в дефилето, а в пъти повече са феновете по карнавалното трасе.

В 6.30 ч. потегля радостното шествие, което тази година събира 64 карнавални картини – израз на отношението на габровци към ежедневните ни борби, проблемите и сигурно взор към трагичното откъм смешната му страна. И тъй като шегобийците са подготвени да одобряват всички житейски провокации с усмивка, са избрали за мото на карнавала диалектната фраза " Кот доди, гадина доди "!

Карнавалното шествие е кулминационната точка на радостните празници в града и е най-дългоочакваното от габровци събитие.

Началото на карнавала ще извести фамозният габровски тръбач и емблематичен воин от предишното - Ранката Барабанката, а след него кукери ще прогонят злите сили със звъна на хлопките си.

Жилото на сатирата няма да пожали политиците, заканват се режисьорите.

Кукли на познати персонажи ще преминат на платформи пред погледите на феновете. Най-мащабното събитие в града на смеха ще приключи с концерт на откритата сцена и светлинно шоу в небето над Габрово. Празничната стратегия продължава и в утрешния ден.



Снимки: Велина Махлебашиева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР