По традиция Съборът на приятелите на Русия, който се проведе

...
По традиция Съборът на приятелите на Русия, който се проведе
Коментари Харесай

Българските русофили с важно послание

По традиция Съборът на приятелите на Русия, който се организира на 25 септември 2022 година в местността “Паниците ” край Калофер, излезе с послание към българските жители, препоръчано от Изпълнителното бюро на Национално Движение Русофили.

В него участниците в Събора единомислещо обявиха, че дружно с любовта си към своята татковина България, показват и братските си усеща и любов към великия съветски народ.
-->
В обръщението се споделя още, че русофилите са български жители, които носят в сърцата си заветите на прадедите си и помнят, че имат обща славянска кръв и православна религия с съветските братя и сестри, че след петвековно османско иго свободата е пристигнала с кръвта на хиляди съветски воини.

Русофилите се оповестиха срещу скъсването на вековните връзки сред България и Русия, срещу войнстващата русофобия, срещу насилствената подмяна на вековните славяно-православни полезности с непознати полезности, присъщи за друга просвета, друга историческа орис, други географски ширини.

Българските русофили са подготвени да се опълчват на политическите викове на русофобите, които обричат България на тежки стопански, обществени и духовни беди.

В края на документа е изказана признателност на град Калофер, градът на великия български стихотворец Ботев, където беше извършен Съборът.

Обръщението приключва с обещанието, че българските русофили, без значение от политическите катаклизми и репресии, постоянно ще пазят в сърцето си като най-скъпо постижение връзките с Русия и че България е в сърцата им.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР