По-топлото време обостря сърдечносъдовите заболявания, затова пациентите в НКБ през

...
По-топлото време обостря сърдечносъдовите заболявания, затова пациентите в НКБ през
Коментари Харесай

Жегите са бич за сърцето и вените: Не препивайте с вода и носете еластични чорапи в горещините, съветват лекарите

По-топлото време обостря сърдечносъдовите болести, по тази причина пациентите в НКБ напролет и лятото се усилват, споделят лекарите. Промените в градусите могат да обиден както съдовете (артерии и вени), по този начин и мозъка или сърцето ни. В топлото най-вече се покачва броят на хората с ритъмно-проводни нарушавания.
Причините за това са разнообразни. Най-честите са атеросклеротични промени на съдовете, само че могат да се дължат и на вродени или добити малформации. Напоследък има и доста млади пациентки със болести на щитовидната жлеза, при които се получава дисбаланс в продукцията на хормони, резултатът от които са ритъмни нарушавания, изясняват лекарите. През пролетта и лятото проблеми стартират да имат и пациентите с хипертония – изключително в случай че не е добре лекувана. Причината е, че измененията в температурата се отразяват на всички съдове.

По принцип горещините уголемяват артериите, само че останалите съдове реагират със конвулсия и оттова се покачва кръвното налягане. Заради това се обостря и мозъчно-съдовата болест, т.е. инсултите. От нарасналото кръвно налягане се получават кръвоизливи и оттова през лятото имаме взрив на хората с инсулт, споделят експертите. Друга причина за нараствания брой на тези произшествия е нарушеното кръвоснабдяване на основния мозък поради атеросклеротични промени на съдовете и запушването им.
Поради топлото време се обострят и проблемите на хората с разширени вени. Обикновено взривът е през лятото, когато пациентите не могат да носят еластични чорапи, които имат профилактична роля. Тогава се получават запушвания на дълбоката венозна система и запушвания на съдовете,
стига се и до белодробни инфаркти. Топлото време е рисково и за диабетиците, тъй като води до безсилие.

При тези диабетици, при които има увреждане на нервите (диабетна невропатия) или кръвоносните съдове, евентуално са наранени и потните жлези, което компрометира опциите на организма за самоохлаждане. Дехидратацията може да аргументи повишаване на кръвната захар, което може да се разпознае по учестените позиви за уриниране и надлежно – до утежняването ѝ.
За да заобикалят тези проблеми, пациентите би трябвало да съблюдават рекомендациите на лекаря. Ако почувстват смяна, неразположение, незабавно да търсят помощ. Пациентите със съдово-мозъчна болест да вземем за пример би трябвало да бъдат доста деликатни при признаци като световъртеж, самозабравяне, загуба на схващане. Хипертониците да се замислят, в случай че имат главоболие, звук в ушите, неразположение. Пациентите с ритъмни нарушавания пък – в случай че сърцето им стартира да бие доста бързо или неравномерно, с по-висока периодичност от 100 удара в минута.

Също по този начин е добре хората със сърдечни проблеми да не прекаляват с течностите и да не препиват с вода, както и да заобикалят напрежението, тъй като те покачват кръвното налягане. Тези със съдови болести би трябвало да пият лекарства, които усъвършенстват кръвообращението, и да носят еластични чорапи.
Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР