По телевизия Bulgaria ON AIR той заяви, че 24-часовият ултиматум,

...
По телевизия Bulgaria ON AIR той заяви, че 24-часовият ултиматум,
Коментари Харесай

Срокът На Ултиматума Изтече! Валери Симеонов Нанася Незапомнен Удар Върху Водещи Български Медии! Да Се Готвят

По телевизия Bulgaria ON AIR той съобщи, че 24-часовият ултиматум, който насочи към няколко български медии, към този момент изтече.

След изявление по Нова ТВ в петък вицепремиерът от " Обединени патриоти " упрекна национални медии, че водят " огромна проведена клеветническа акция " против него, заплаши ги със съд и сложи период да му се извинят. ГЕРБ се разграничиха от ултиматума на Симеонов към медиите.

Късно в неделя вечер в профила си във Фейсбук той разгласи, че ще търси в съда правата си по проблема.

" Както всеки човек може да види и чуе от записа, даже за момент не съм заплашил Виктор Николаев - в противен случай, тематиката от самото начало бяха компроматните офанзиви на Българска социалистическа партия и по какъв начин те могат да подреден на всеки човек един " -гейт ".
С Виктор и екипа на Нова след изявлението говорихме другарски, а към обяд се чухме по телефон и се смяхме какъв брой е неуместно да се приказва за закани. Корпоративните медии в страната са привикнали да мачкат и унижават всекиго, само че този път за закуска попаднаха не на нежно пиле, а на таралеж. И ще им приседне ".

" Използването на думата " ултиматум " в тази ситуация е несвоевременно, защото се пробвах да дам период на медиите да ми се извинят, откакто прекрачиха закона и не отразиха позицията ми по абсурда от петък ", изясни и тази заран Валери Симеонов.

" Освен това, във въпросния диалог с журналиста Виктор Николаев се пробвах да направя нещо, което вършат всички посетители в телевизионните студиа -да изложа това, което аз желая феновете да чуят, не просто да давам отговор на въпросите на водещите ", акцентира вицепремиерът.

Той добави още, че свободата на словото се показва в това гостът също да може да преценя по кои въпроси да дава отговор и по кои не, а подмятането, че на журналиста Виктор Николаев може да му бъде подреден " Викторгейт " било прилика с подигравка във връзка абсурда с роднинските назначения в общините.

Журналистът Юлий Москов уточни, че не счита за опасност решението на Валери Симеонов да заведе дело против медиите.

" Има нещо по-страшно, което всички пропущаме, а това е че вицепремиерът стартира да диктува на публицистите защо да приказват. Хората във властта не имат страната, те би трябвало да я ръководят ", сподели Москов.

Той риторично попита за какво след избухналия скандал Съюзът на българските публицисти не е изразил мнение по въпроса до момента в който асоциацията на европейските публицисти остро възрази и прикани за протест на ръководещи, които заплашват публицисти.

Според журналиста Асен Григоров изявлението на двама политици един след различен в границите на няколко минути по отношение на уволнението на публицист, подухва на феновете мисълта, че точно те имат нещо общо със случилото се.

" Проблем се явява и обвиняването на вицепремиера към държавните медии, което единствено по себе си удостоверява изказванието, че те са подложини на напън от страна на властта в България ", добави още Асен Григоров.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР