По сюжетната линия Скрипал – Гебрев всички се изказаха, но

...
По сюжетната линия Скрипал – Гебрев всички се изказаха, но
Коментари Харесай

Христо Христов: Скандално е да се мълчи на признанието, че агент на ГРУ е бил три пъти у нас

По сюжетната линия Скрипал – Гебрев всички се изрекоха, само че има друга сюжетна линия. Главния прокурор призна обществено, че боен шпионин е бил три пъти в България. Това значи, че има пробив в нашата национална сигурност, а реакцията е безмълвие.
Това съобщи в предаването „ 120 минути” по бТВ Христо Христов, който се занимава с следствие и анализиране на комунистическите служби за сигурност в България, връзките им с Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Той разяснява, че в тази ситуация с отравянето на Сергей Скрипал и предприемача Емилиян Гебрев има и втора сюжетна линия с изключение на отравянето им. А точно, че основният прокурор призна обществено, че боен шпионин на непозната страна е бил три пъти в България.

След срещата този понеделник в Министерски съвет сред министър председателят, основният прокурор, шефът на ДАНС и английският дипломат ние българите разбрахме нещо доста значимо. Искам да оставя настрани казусът Скрипал – Гебрев, тъй като по тази сюжетна линия всички се изрекоха. Има друга сюжетна линия, че основния прокурор призна обществено, че шпионин, боен, е бил три пъти в България. Знаете ли какво значи това? Означава, че има пробив в нашата национална сигурност.

„ Нека хипотетично да си представим какво би станало, в случай че Москва разбере, че преди две години български военни шпионин под прикритие са били на съветска територия. Знаете ли какво ще последва? Посланикът на килимчето, протестна нота, преследване на дипломати. А този скандал в България значи рухване на правителство”, съобщи Христов.

По тази сюжетна линия, за първи път след 10-ти ноември 1989 година, имаме удостоверение, не от кого да е, а от основния прокурор, че непознат сътрудник е правил неоторизирана активност в България.

Вече седми ден виждаме единствено безмълвие. Няма Министерство на външните работи, няма ДАНС, няма Министерски съвет, няма основен прокурор, няма президент, няма Народно заседание. Това значи, че страната България я няма. Това значи, че всичко е дезертирало от Конституцията. Нека да прочетат Конституцията. Сега всички се занимават с изборния кодекс, само че това няма да отмине.

„ В момента всички специфични служби – и противников, и другарски, следят какво става в България. Няма политическа реакция. Това е недопустимо”, съобщи Христов.

Според него това е политически въпрос. Христов изрази вяра, че ще се намерят по-смели публицисти, които да попитат премиера Бойко Борисов счита ли за редно в България непознати разузнавачи „ да си веят байрака”. А в случай че не счита - какви са ограниченията?

" Това е безумство сега – да няма реакция. Няма реакция и на опозицията и на парламентарната и на отвън парламентарната съпротива. Това е повече от скандално. Единствено Атлантическият съвет излезе с една декларация, която беше оповестена в един –два уеб страницата, и тя беше тъкмо за това, че трябват дейности. А то на 4 март ще идва министър председателят на Русия тук”, добави той.

По думите на Христов никой не задава въпроса за какво военни разузнавачи, а не други, за какво работи ГРУ?

„ А отговорът е, тъй като от анексирането на Крим Русия е в необявено военно състояние. Военните разузнавачи работят в една необявена война. С това безмълвие губим всякакво доверие и никой няма да споделя информация с който и да било. В момента и политици, и западни специфични служби чакат да видят каква ще е българската реакция. Защото ти имаш несъмнено осветлен непознат сътрудник на твоя територия. Няма проявление, че това нарушаване не се приема за обикновено.Те на следващия ден могат да създадат гърмеж, бойкот – военните разузнавачите за това са обучавани. Ще инсценират една злополука. Ще кажат там влака се е обърнал, само че може да не е влак”, изясни още Христо Христов.

Отравяне не може да се направи от проведена незаконна група, такава би работила непосредствено и да го гръмнат. Използват се токсини, тъй като разстрелването е директна чистка. Когато е отрова остават единствено въпросите, приключи коментара си Христов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР