По-строги противоепидемични мерки са в сила от днес в Бурга. До

...
По-строги противоепидемични мерки са в сила от днес в Бурга.
До
Коментари Харесай

Нови Covid мерки в Бургас: затвориха дискотеките, вечерен час за заведенията

По-строги противоепидемични ограничения са в действие от през днешния ден в Бурга.

До 50 % се лимитира потенциала на обектите за публичното здраве, заведенията за хранене и развлечения при съблюдаване на условието за " Зелен документ ". Същото важи и за публиката на културни, спортни, театрални, музикални и други мероприятия. Въвежда се работно време в интервала от 5:00 ч. до 22:00 ч. за игралните зали, казината и заведенията за хранене и развлечения, в това число и тези към местата за настаняване.

Остава в действие и възбраната за посещаване на малолетни лица в комерсиалните центрове вид мол, кина, заведения за хранене, кафенета и други без компаньон - родител, аставник или друго лице, полагащо грижи за малолетния.

Контролът ще се следи от органите на локалната власт, ОДВМР-Бургас, и дирекция " Обществено здраве " и Дирекция " Надзор на заразните заболявания " при РЗИ-Бургас.

" Разкритите болнични детски кревати са 20 на брой, всички са заети. Но не е проблем други Коронавирус кревати да бъдат трансформирани в детски. Най-малкият пациент е под 1 година, а най-големият е на 7 ", сподели доктор Мирослава Киселкова от РЗИ пред NOVA.

По думите й има 466 Коронавирус кревати, като 36 от тях са за интензивни грижи. Заетостта на леглата за неусложнени случаи са 78%, а на интензивните - 67%. Ще бъдат разкрити нови при нужда ", посочи тя

Община Айтос разгласи и дните до 4 февруари в това число за неучебни и неприсътвени за всички детски градини. В същата заповед на кмета на Айтос се показва, че образователните занятия в общината ще стартират на 7 февруари, съобщи БНР.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР