По странен начин протичат днес честванията на 150-годишнината от рождението

...
По странен начин протичат днес честванията на 150-годишнината от рождението
Коментари Харесай

Македонският президент за Кирил Петков: Все едно говори Мандела

По чудноват метод протичат през днешния ден честванията на 150-годишнината от рождението на Гоце Делчев, които се трансфораха в крайъгълен камък за връзките сред България и районен съд Македония. Церемониите се състоят настрана, липсва атмосфера на безпределна дружба и реципрочност, само че пък се чуват положителни думи.

Президентът Стево Пендаровски оприличи българския министър председател Кирил Петков на Нелсън Мандела. " Поведението на Кирил Петров не е обидно. Той не употребява една реторика, която ние помним от всекидневието и беше общоприетоо употребена, по-специално от някои министри от предходното българско държавно управление. Искрено да ви кажа - това, което слушам през последните седмици от Кирил Петков, откогато той е министър председател, все едно приказва Мандела - в случай че го сравните с това, което говореха някои министри от предходното държавно управление на Борисов, когато ежедневно имаше обиди към нас и като нация ", съобщи Пендаровски, цитиран от БГНЕС. Той прецизирал, че срещата му  с ОМО „ Илинден Пирин “ преди няколко дни не била акт против Договора за добросъседство и другарство.

Пендаровски постави венец на гроба на Гоце Делчев на независима гала. По-късно в църквата " Свети Спас " се състоя честване, в което участваха българският външен министър Теодора Генчовска и министърът на културата на районен съд Македония. Премиерът Димитър Ковачески и външният министър Буяр Османи са отвън страната. Така на практика не се състоя обявеното преди десетина дни от Кирил Петков общо честване на високо равнище. Оказа се обаче, че българският министър председател не мисли по този начин. „ Ниво министър – това е много високо равнище “, показва той обичайния си оптимизъм.

Петков и българският президент Румен Радев ще вземат участие тази вечер на гала в Благоевград. Чествания текат и на други места в България.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР