По столичния бул. Витоша се движи шествие, за да достигне

...
По столичния бул. Витоша се движи шествие, за да достигне
Коментари Харесай

Въпреки забраната: Неофашисти се събират за “Луковмарш“

По столичния бул. " Витоша " се движи шествие, с цел да доближи пилоните на НДК, откъдето да тръгне същинският " Луковмарш ", чието осъществяване е неразрешено от Столичната община, оповестява БНР. 
Прочетете още
Преди това шествието мина през централните софийски улици и булеварди, измежду които " Граф Игнатиев " и " Патриарх Евтимий ". Движението беше ограничавано. Крайната точка е къщата, в която е живял военачалник Христо Луков на ул. " Тракия " N1.

Участници в шествието обаче настояват, че това не е " Луковмарш ". Преди дни Столичната община отхвърли да позволи провеждането му. Срещу това шествие се разгласи и Министерството на външните работи.

А по-рано в центъра на София се организира и Антилуков марш. Демонстрантите носеха транспарант с надпис: " Без нацисти по улиците " и скандираха " Солидарността сред хората е нашето оръжие против омразата ". Събитието мина при засилено полицейско наличие.

Позиция срещу провеждането на Луковмарш разпратиха и от Българска социалистическа партия до медиите по-рано през днешния ден. " Неофашизмът е опасност за целия свят ", безапелационни са от партията. 

 

 

 

Снимка: Архив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР